TOKİ İndiriminde Son Gün Yarın!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından her yıl, kalan borcunu toplu ödeyerek tapusuna erkenden kavuşmak isteyen vatandaşlar için belirli oranlarda indirim kampanyası düzenliyor. TOKİ’nin bu yıl düzenlediği indirim kampanyası yüzde 20 oranında olurken, kampanyaya yoğun bir talep var. Yüzde 20 erken ödeme indiriminden faydalanarak tapusuna sahip olmak isteyen vatandaşlar için son gün yarın!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, kampanya hakkında yaptığı açıklamada tapusuna kavuşmak adına kalan borcunu toplu ödemek isteyen konut ve iş yeri alıcısı vatandaşlarının en geç yarına kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

15 bin vatandaşın erken ödeme indiriminden faydalanmak adına başvuru gerçekleştirdiğini ifade eden TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaklaşık 820 milyon Türk Lirası tutarında ödeme toplandığını, vatandaşların borçlarını sıfırlayarak tapularını kavuştuğunu aktardı.

21 Ağustos 2017 tarihinde başlatılan kampanyaya başvuruların yoğun bir şekilde geldiğini, araya 9 günlük bir bayram tatili girmesine rağmen 15 bin vatandaşın borçlarını erkenden ödeyerek tapularına kavuşmak adına kampanyaya müracaat ettiğini ifade eden TOKİ Başkanı Ergün Turan, yarından sonra yapılacak başvurularda yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanılamayacağını aktardı.

Turan, başvuru yapan TOKİ sahiplerinin herhangi bir emlak vergisi, aidat gibi borçlarının bulunmaması ie birlikte aynı zamanda ödemelerin düzenli gerçekleşmiş olması ve ödemelere 2016 Ocağı’ndan önce başlanılmış olmasına önem verildiğini aktardı. Son 12 aylık vadesi ya da daha az süreli vadesi kalanların kampanyadan faydalanamadığını aktaran TOKİ Başkanı Ergün Turan, erken ödeme avantajından faydalanabilmek için yapılacak başvuruların en geç yarın yapılması gerektiğini, yarından sonra yapılacak başvurular için yüzde 20 erken borç kapatma indiriminden faydalanılamayacağını kaydetti.