TSK’dan 24 Bin Kişi Alım Açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yetiştirilmek üzere çeşitli görevler için toplam 24 bin sözleşmeli erbaş alımının yapılmasına karar verildi. Geçtiğimiz günlerde alım şartları açıklandı.

İstihdam seferberliği devam ederken Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da önemli bir açıklama yapıldı. Bir süredir yapılan değerlendirmelerin ardından toplam 24 bin sözleşmeli erbaş alımının gerçekleştirileceği öğrenildi. Erbaş alımı için öncelikli olarak aranan şartlar internet sitesinde net bir şekilde açıklandı. Alınacak olan personelin farklı görevlerde görevlendirilmek ve yetiştirilmek üzere alınacağı özellikle belirtildi. Başvuruların 1 Aralık tarihine kadar gerçekleştirilmesi planlanıyor. Sonrasında yapılan başvurular arasında gerçekleştirilecek değerlendirmeler ile alımlar yapılacak.

Yapılacak toplu alımların 11 bininin uzman kadroda değerlendirilmesi planlanırken 13 binin ise sözleşmeli olarak alınmasına karar verildi. Başvuruların olumlu bir şekilde değerlendirilmesi için kişilerin 25 yaşını geçmemiş olmaları ve en az lise mezunu olmaları gerekiyor. Askerliğini tamamlamış olmakla birlikte askerliğini bitirme süresinin 3 yılı geçmemiş olması aranılan şartların başında yer alıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinden daha önce herhangi bir sebepten dolayı atılmamış güvenlik tehdidi oluşturacak bir unsura sahip olmaması gerekiyor.

Gerekli güvenlik araştırmalarının detaylı bir şekilde yapılması planlanıyor. Sözleşmeli olarak alınacak personel için ilk etapta 5 yıllık sözleşme yapılacak. Ancak bunun öncesinde yazılı ve sözlü mülakatın yanı sıra fiziki yeterlilik sınavları da gerçekleştirilecek. Bu üç sınavı da başarılı bir şekilde geçen kişilerin alımları gerçekleştirilecek. Aralık ayında sona erecek olan başvuruların ardından hızlı bir şekilde başvurular değerlendirilecek ve sınavlarla birlikte alımlar gerçekleştirilecek.