Turkish Cargo’dan İhracatçılara Müjdeli Haber!

Türk Hava Yolları’na bağlı olan Turkish Cargo’daki yetkililer yaş sebze meyve ihracatçılarına taşıma ücreti indirimi yapıldığının müjdesini verdi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ile Türkiye İhracatçılar Meclisi arasındaki yapılan anlaşma sonrasında Turkish Cargo kilogram başı taşıma ücretlerini yeniden düzenlemeye soktu. Düzenleme sonrasında taşıma fiyatlarında yüzde 73 oranında indirim yapıldı.

Kapasite ile destinasyonda artırma talebinin yanında taşımadaki giderlerdeki indirim beklentisine olumlu yönde cevap veren Turkish Cargo, görüşmeleler sonrasında destinasyona bağlı olarak değişen oranlarda indirim yapılması ile uçak kapasitelerinin yükseltilmesi konusunda anlaşma yapıldığını açıkladı. Yapılan anlaşma sonrasında 2017 yılı içerisinde 35 noktaya toplamda yaklaşık olarak 20 bin tonluk sebze ve meyve taşınması beklenmekte. Yaş sebze ve meyve ihracatını yapanlara Ortadoğu, Avrupa ve Uzakdoğu’da belirlenmiş olan 39 hatta eski birim ücretleri baza alınarak yüzde 19 ile 73 arasında değişiklik gösteren indirimler yapıldı. Kilogram başına düşen taşıma ücretleri ise 0,55 dolar ile 2,30 dolar arasında değişiklik göstermekte.

En fazla indirimin gerçekleştiği hatlar ise Afrika’daki Şeyseller ile Lagos hatları oldu. Söz konusu bu iki hatta kilogram başına düşen taşıma ücreti artık 1,10 dolar. Öncesinde taşıma ücreti 4,10 dolar olan bu iki hat üzerinde yüzde 73 oranında da iskonto yapılmakta.

En düşük ücretli kilogram başına olan taşıma ise Suudi Arabistan’ın Medine şehrine gerçekleşecek. Medine’den sonra en az ücretli kilogram başına taşıma ise Frankfurt, Maastricht ve Düsseldorf yer almakta. Bu hatlar üzerindeki kilogram başına taşıma ücreti ise 0,75 dolar değerinde olacak.