Türkiye Ekonomisi Büyüyor!

4.Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir şirketin ev ve kişisel bakım ürünleri üretimini yapan fabrikasının açılış törenine katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Türkiye ekonomisinin yaşanan tüm kriz ve borçlara rağmen çok güçlü bir şekilde ayakta durduğunu, çok iyi bir performans gösterdiğini söyleyen Mehmet Şimşek, ülkemizde orta alt gelirlerin orta üst gelir grubuna yükseldiğini söyledi. Mehmet Şimşek, Türkiye’nin küresel çaptaki ekonomisinin artık toparlandığını, 8 seneden beri ilk defa ekonominin büyümesine ilişkin umutlu bekleyişlerinin olduğunu ifade etti.

Türkiye Ekonomisi Krize Rağmen Önemli Ölçütte Büyüdü!

Ülkemizin son dönemlerde önemli ölçütte ekonomi kapsamında sorunlar yaşadığını, iç ve dış şoklarla karşılaştığını söyleyen Mehmet Şimşek, ülkemizin ekonomisinin her şeye rağmen çok iyi olduğunu belirtti. Yaşanan küresel krizin, Ortadoğu’da meydana gelen kaosun, Avrupa’daki borç krizinin, ülkemizde yaşanan iç etkenlerin ve darbe girişiminin Türkiye’yi çok etkilemediğini, ülkemizin halen daha dimdik ayakta durduğunu söyleyen Şimşek, gelecek için umutlu olduklarını dile getirdi. Hükümetin 2002’de başa geldiğini, o tarihten bugüne kadar Türkiye ekonomisinin yüzde 4,7 oranında artış meydana geldiğini söyleyen Mehmet Şimşek, bu oranın önemli olduğunu, ülkemizin çok iyi bir performans gösterdiğinin işareti olduğunu söyledi. 1923 yılı ile 2002 yılı arasındaki dönemde yüzde 4,5 oranında bir büyümenin yine olduğunu ancak yaşanan tüm kriz, kaos ve borçlara rağmen yüzde 5,7 oranında artış meydana gelmesinin çok daha iyi olduğunu söyleyen Mehmet Şimşek, küresel kriz sonrasında dönemi baza alındığında yüzde 6,7 oranında bir büyümenin söz konusu olduğunu, bu oranın Türkiye ekonomisinin güçlü bir şekilde büyüdüğünün göstergesi olduğunun işareti olduğunu belirtti.

2000’li dönemlerin başında ülkemizin ekonomisini reel anlamda 100 eşitlerse, bugün bu sayının 215’e çıktığını söyleyen Şimşek, yine aynı zamanlarda küresel ekonomiye ve gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine bakıldığı zaman ülkemizin daha iyi bir performans gösterdiğini söyledi. Küresel ekonominin 100’den 181’e ulaştığını, AB ekonomisinin 126’ya ulaştığını, Hindistan hariç tüm gelişmekte olan ülkelerin 193’e ulaştığını söyleyen Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin 215 ulaştığını söyledi. 2000’li yılların başında ülkemizde yapılan yapısal reformlar sayesinde orta alt gelirlerinin orta üst gelire çıktığını söyleyen Mehmet Şimşek, ülkemizin sınıf atladığını ve yeniden reform yapmak için çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Nisan ayından gerçekleştirilen anayasadaki düzenlemelerin sadece hükümet sistemi değişikliği olduğunu söyleyen Şimşek, ülkemizin halen daha laik, demokratik ve sosyal hukuk olmaya devam edeceğini söyledi.

Şimşek, artık 5 senede bir seçimlerin gerçekleşeceğini, meclisin çok çalışamaya, denetim merkezi olmaya devam edeceğini söyledi. Bu kapsamda oluşan algı ve söylemlerin çok yanlış olduğunu söyleyen Şimşek, ülkemizin geriye gitmediğini, bunun tersinin yani çok güçlü bir şekilde önüne baktığını söyledi.