Türkiye’nin Otomobili, New York’ta da Tanzanya’da da Satılacak!

Türkiye’nin otomobili projesi için çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, projede üretilecek olan otomobilin emsallerine kıyasla çok daha kaliteli olacağını, bu araçların hem New York’ta, hem Tanzanya’da yollarda olacağını ifade etti.

Türkiye’nin otomobili projesi için çalışmaların son sürat ilerlediğini ifade ederek, çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, üretilecek olan otomobilin emsallerinden çok daha kaliteli ve daha uygun fiyatlı olacağını ifade etti.

CEO Kim Olacak?

Modelin, hem daha iyi, hem de daha ekonomik olması üzerinde önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Bakan Özlü, kurulacak olan otomotiv şirketinin CEO koltuğunda oturmak üzere 3 farklı aday ile görüşüldüğünün, seçilecek kişinin uluslararası düzeyde deneyime sahip olan bir Türk olacağını, hem otomotiv, hem de otomotiv ile alakalı sektörlerde deneyim sahibi olan bir kişi tercih edileceğini ifade etti.

Dünya genelinde otomotiv alanında büyük tecrübe sahibi olanların yeni adresinin Türkiye olacağını ifade eden Bakan Özlü, ana hedefin “Dünya Otomobili” yapımı olduğunu belirtti. Rekabet edebilen bir otomobilin ortaya çıkartılması yönünde çalışmalar olduğunu belirten Özlü, küresel pazarda yer edinebilecek, sadece Türkiye’de değil; New York’da da, Tanzanya’da da, Astana’da da satışının yapılacağını belirtti.

Fiyat Aralığı Belirlendi Mi?

Otomotiv piyasasında satış fiyatlarının, araçların sahip olduğu segmente göre belirlendiğini ifade eden Bakan Özlü, C segmentinde olan bir araç için fiyat aralığının 80 – 100 bin Türk Lirası aralığında olduğunu, bu araç için 120 bin Türk Lirası tutarında bir fiyat verilemeyeceğini, üretim maliyetlerini aşağı yönlü hareket ettirerek segment klasmanının içine girilmeye çalışıldığını ifade ederken, Türkiye’nin otomobili projesinde üretilecek aracın rekabet edebilir bir fiyata sahip olarak, rakiplerinden daha kaliteli olması yönünde çalışmaların olduğunu ifade etti.