Türkiye’nin Otomobili Projesinde Çalışmalar Devam Ediyor!

Türkiye’nin otomobili projesi için ortaklık konusunda karar kılan beş babayiğit, çalışmalara tam gaz devam ediyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, şirket kurulumunun önümüzdeki ay içerisinde yapılacağını, şirket için CEO’unun ise bu ay belirleneceğini ifade etti.

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD)’nin 44. Olağan Genel Kurulu’na katılım sağlayan ve kurulda konuşma gerçekleştiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 yılının otomotiv sektörü için oldukça verimli geçtiğini, yıl sonu rakamlarında önemli bir başarıya ve rekora imza atıldığında, toplamda 29 milyar Dolar’a tekabül eden bir ihracat başarısının elde edildiğini belirtirken, sektörde emeği geçen her üye ve firmayı ayrı ayrı tebrik ettiğini belirtti.

Türkiye’nin otomotiv sanayisi konusunda acemilik dönemini geride bırakarak, ustalık dönemine adım attığını belirten Bakan Özlü, 2017 yılında ,bir önceki yıla oranla yüzde 20 artış gösterilerek 1 milyon 143 bin adet otomobilin üretiminin gerçekleştirildiğini, bu rakamın yıl boyunca her 18 saniyede bir araç üretim başarısı olduğunu, Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilmesi gereken bir döneme giriş yapıldığını ifade etti.

Türkiye’nin otomobili projesi için CEO belirlenme aşamasında olunduğunu, şirket için bir CEO atamasının yapılacağını, şirketin ise önümüzdeki ay içerisinde kurulacağını belirten Bakan Faruk Özlü, önümüzdeki hafta açıklanacak olan Türkiye’nin 2017 yılı büyüme rakamları hakkında tahminlerini de iletti.

2017 yılı genelinde elde edilmiş olan büyüme rakamı için yüzde 7,5 oranında bir beklentisi olduğunu belirten Bakan Özlü, bu büyümenin Türkiye ekonomisinin güvenilirliğini ve sağlamlığını bir kez daha gösterdiğini ifade etti.