Ücretsiz Şehir İçi Toplu Ulaşım Hizmeti İçin 1 Yılda 280 Milyon Ödeme Yapıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, belediyeler aracılığı ile gazi, şehit, yaşlı ve engelli olan kişilerinin yakınlarına destek verilen ücretsiz ulaşım yardımı kapsamında şehir içi toplu ulaşım hizmeti veren işletme sahiplerin 1 sene içerisinde 280 milyon Türk Lirası değerinde destek verdiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından verilen destek kapsamında her yıl düzenli olarak engelli, yaşlı ve benzeri gibi durumlar çerçevesinde işletmecilere gelir desteği veriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kasasına bu amaç doğrultusunda düzenli olarak ödenek sağlanıyor. Bu kapsamında 6 Ocak 2016 tarihinde ücretsiz seyahat için gelir desteği yapılmasına ilişkin kanuna madde eklenmişti.

Yönetmelikte yapılacak desteklerin ücretleri; özel deniz yolu seyahati hizmeti veren işletme sahiplerine aylık toplamda 750 Türk Lirası, İstanbul ile Ankara Büyükşehir belediyelerine şehir içi seyahat hizmetlerinde aylık toplamda bin Türk Lirası, Türkiye’de bulunan diğer büyükşehir belediyelerine ödenecek olan miktar aylık toplamda 750 Türk Lirası, büyükşehir belediyesi niteliği taşımayan illere ise 600 Türk Lirası ödenek verilmesi olarak belirlenmiş.

Bakanlığın şehir içi toplu ulaşım hizmetleri için ödediği bu destek ücretleri belediyelerin ayrı olarak açtıkları hesaplara gönderilmekte. Belediyeler ve İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalara göre, yönetmeliğin uygulanmaya başladığı günden yani 6 Ocak 2016 tarihinden bugüne kadar yapılan destek ödenekleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine 2016 Mayıs ayında yapıldı. Bunun sonucunda ise son 1 yılda belediyelerin hesaplarına toplamda 280 milyar Türk Lirası tutarında bir ücret ödendiği açıklandı. Yapılan destekler, halen daha devam etmekte olup, belediyelerin hesaplarına yatırılıyor.