Genç Çiftlere Devlet Destekli Düğün Kredisi! İşte Tüm Detaylar…

Son dönemlerde devlet vatandaşların bir çok ihtiyaçlarına yönelik destekler vermeye başladı. Öğrencilerin eğitim harcamaları için eğitim desteği, konut satın alımları için konut desteği, iş yerleri ve benzeri gibi ihtiyaçların yanında düğünler içinde destek veriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, genç bireylerin evlenmelerine yönelik evlilik kredisi veriyor.

Maliye ve Sosyal Güvenli Bakanlığı’nın da verdiği destek ile beraber faaliyete geçen söz konusu proje ile birlikte 18 ile 24 yaş arasında bulunan tüm vatandaşların evlenmelerine yönelik 10.000 TL düğün kredisi veriliyor.

Devlet destekli düğün kredisinin 10.000 TL sınırı vardır. Ödemelerde ise 48 ay yani 4 yıla kadar uzanan imkanlar verilmektedir. Verilen imkanlardan biri 1 yıl geri ödemesiz kredi olanağı ile beraber 5 yıllık bir kredi ödeme planı çıkartılabilinmektedir. Eğer evlenen çiftlerin ilk yıl çocukları olursa 1 yıl daha erteleme hakkı doğmaktadır. Yani ertelemeli devlet destekli düğün kredisinde 1 yıl değil de 2 yıl geri ödemesiz imkan sağlanıp, 4 yıl içinde tüm kredinin ödenme koşulu ile imkan verilmektedir.

Devlet Destekli Evlilik Kredisinden Nasıl Yararlanılır?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafınca belirlenmiş olan koşullara ilişkin olarak genç bireylerin evlenmelerinde faizsiz düğün kredisi verilmektedir. İstenilen şartlar nelerdir?

  • Evlenecek genç çiftlerin 18 ile 24 yaş aralığında bulunmaları gerekmektedir. 24 yaşından büyük olanlara devlet destekli düğün kredisi verilmemektedir.
  • Bireylerin Türk Ceza Kanunu’nda bulunan ağır suçlardan birini işlememiş olmaları istenmektedir.
  • Maddi imkanların yetersiz olması istenmektedir.

Tüm bu koşulları yerine getiren genç çiftlere 10.000 TL Düğün Kredisi verilmektedir.