Ulaştırma Sektörü için 127 Milyar Liradan Fazla Kredi Kullanıldı!

Son zamanlarda ulaştırma, denizcilik ve haberleşme projelerinde artış meydana gelmesi ile birlikte sektörde faaliyet gösteren firmaların bankalardan kullandıkları kredilere de yansıdı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında faaliyet gösteren firmaların devam eden banka kredilerinin toplamı bu yılın ağustos dönemi sonu itibari ile 127 milyar lira tutarının üzerine çıktı. Söz konusu sektördeki kredi artışı geçen senenin aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman ise yüzde 26,3 oranında yükseliş oldu.

Bankacılık sektörünün toplamdaki nakdi kredisi yine ağustos dönemi sonu itibari ile 2 trilyon 16,2 milyar seviyesinde gerçekleşti. Bu kredilerin ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanından oluşan kısmı ise yüzde 6,6’ya tekabül etti.

2016 yılının ağustos dönemi sonunda yine aynı alandaki firmalarında devam eden banka kredilerinin toplamı 100 milyar 812 milyon lira seviyesinde gerçekleşmişti. Bu alandaki takipteki kredilerin miktarı 2016 yılın ağustos dönemi sonunda 2,4 milyar lira seviyesindeyken, 2017’nin aynı döneminde 3,1 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Taşımacılık faaliyetleri ve depolama sektörü ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında bankalardan en çok kredi kullanan sektör olarak gerçekleşti. Ağustos dönemi sonunda bu sektörde yer alan firmaların banka kredileri toplamı 24,3 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu sektöründe takibinde haberleşme, sonrasında ise karayolu yolcu taşımacılığı ile motorlu ve diğer araçların imalatı sektörü yer aldı. Sırası ile kredi kullanımları ise 22,4 milyar lira, 17,8 milyar lira ve 17,6 milyar lira olarak gerçekleşti.