Goldman Sachs Sadece O Türk Bankasını Tavsiye Etti

2017 yılının Türk bankaları için oldukça zor geçeceğini belirten Goldman Sachs, sadece tek bir Türk bankası için hisseleri alınabilir sinyali verdi.

2017 yılı içerisinde Türk bankalarının oldukça zorlu bir dönem geçireceğini belirten Goldman Sachs yetkilileri, 12 ay içerisindeki hedef fiyat artışının ortalamasının yüzde 12 olarak belirlenmesine rağmen, Türk bankaları için yükseliş potansiyelinin sınırlı olarak gerçekleşeceğini ve ön görüldüğünü açıkladı.

Banka hissleri içerisinde, hisse başına getiri bakımından 2017 yılına göz atıldığında, 120 baz puan gerileme ile birlikte, banka hisselerindeki hisse başı getirinin yüzde 12,9 oranına kadar düşmesi gerektiğini ön görülüyor. Goldman Sachs analistleri tarafından gerçekleştirilen bu öngörüş, 2017 yılı içerisinde bankalar için yer alan risklerin, fonlanma maliyetlerinin artış yaşaması ile birlikte, dövizde yaşanılan dalgalanmaların mevcut sermayelere ve aktif kaliteye zarar verilebileceği de diğer ön görüler arasında olarak bildirildi.

Goldman Sachs, 2017 yılının başı itibariyle günümüze kadar geçen süre içerisinde piyasa şartlarının üzerinde getiri sağlamayı başaran Akbank için verdiği tavsiye notunu nötr olarak değiştirerek bir alt basamağa indirdi. Aynı zamanda Garanti Bankası için verilen tavsiye notu için açıklama yapan Goldman Sachs analistleri, “al” tavsiyesi verilen tek bir banka olarak Garanti Bankası’nın gösterildiğini açıklarken, sebep olarak da yüzde 18 oranındaki yükseliş potansiyelinin ön görüldüğünü aktardı.

23 Mart tarihinde yayınlanan rapor ile birlikte, Türk bankaları için mevcut faiz marjlarının 2017’nin ilk çeyreği içerisinde kademeli olarak artış göstermesini, devam eden çeyreklerde ise daralma yaşamasını beklediklerini açıkladılar.