Uzmanlar İnternet Konusunda Uyardı!

İnternet kullanımının her geçen gün yaygınlaşması dolandırıcılık olaylarının da artmasına neden oldu. Bu süreç içerisinde internet üzerinden yapılan vaatlere kanılmaması gerektiği belirtildi.

İnternet kullanımını teknolojinin ilerlemesi ve yaygınlaşması ile birlikte farklı bir boyuta ulaştı. Bu süreç içerisinde Facebook kullanıcı sayısı da 40 milyonu geçti. Facebook gibi pek çok sosyal medya aracı gündeme gelmeye başladı. Bu durum dolandırıcıları harekete geçirirken haksız kazanç elde etmek isteyen dolandırıcılar için bir fırsat haline geldi. Bazı hamleler ile sosyal medya üzerinden kullanıcıların kişisel bilgilerinin kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirildiği ve kötü niyetlerle kullanıldığı belirlendi. Bilgi Teknolojileri Kurumu konu hakkında vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Bilgi Teknolojileri Kurumu son zamanlarda internet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarının giderek arttığını tespit etti. Konu hakkında çalışmalar hız kesmeden devam ederken dolandırıcılık işlemlerinin nasıl yapıldığı tespit edildi. siber dolandırıcı ismi verilen bu kötü niyetli kişilerin sahte hesaplarla ortaya çıktıkları ve vatandaşların önce telefon numaralarına sonra telefonlarına ulaştıkları öğrenildi. Bulaştırılan virüsler sayesinde vatandaşların haberleri olmadan telefonlarındaki kişisel bilgiler kontrol altına alınıyor. Yapılan incelemelerde bu sisteme oltalama sistemi ismi verildiği belirlendi. Bazı kampanyalı ya da cazip ürün satışı adı altında vatandaşlara mesaj gönderildiği tespit edildi. Bazende mesajların kişilerin tanıdıklarından gelmiş gibi gönderildiği ve bu sayede pek çok kişiden faydalandıkları açıklandı.

Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından konu hakkında uyarı yapıldı. Gelen her mesaja itibar edilmemesi gerektiği konusunda özellikle vurgu yapıldı. Gönderilen spam olabilecek mesajların ve maillerin açılmaması gerektiği konusunda özellikle uyarılar yapıldı. Gönderilen adreslerin içeriği iyi bir şekilde kontrol edilmeli. Özellikle çocuğu bulunan sosyal medya kullanıcılarının kötü niyetli kişilere karşı sosyal ortamda çocuklarını denetlemeleri ve kontrol altında tutmaları gerektiği belirtiliyor.