Sigaraya Zam Açıklaması!

Sigara fiyatlarına her yıl Temmuz ayında yapılan olağan ÖTV zammının bu yıl alınan bir karar sonrasında gerçekleştirilmemesi gerektiği belirlendi. Bu durum kısa süre içerisinde piyasalarda büyük ses getirdi.

Sigara kullanımı her geçen gün oran olarak artarken sigara kullanan kişilerin sayısının da her geçen gün biraz daha düştüğü ifade edildi. Bu süreç içerisinde Resmi Gazete’de önemli bir açıklama yapıldı. Bakanlık tarafından bir süredir ele alınan sigara fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gidildi. Daha önceki dönemlerde her yıl Temmuz ve Aralık ayında gerçekleşen zam oranları çerçevesinde bu yıl Temmuz ayında herhangi bir zammın yapılmamasına karar verildi.

Sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan asgari maktu fiyatlarına ÖTV zammının geleneksel olarak yılda iki kez uygulanmasına karar verilmişti. ÖTV zammının gerçekleşmesi ile birlikte bu süreç içerisinde sigara fiyatlarına da durumun yansıdığı ifade edilirken genellikle Temmuz ve Aralık dönemleri seçildi. Ancak bu yıl enflasyon oranlarında beklenenin üzerinde meydana gelen artış Bakanlıklar tarafından görüşüldü. bir süredir konu Bakanlar Kurulu tarafından incelemeye alınmıştı. Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararın Remsi Gazete’de yayınlanmasının ardından hayata geçirildiği ifade edildi.

Yıl sonu hedeflerinin tutturulması ve ekonomide herhangi bir pürüzün oluşmasını engellemek için enflasyon oranlarının artışı engellenmek istedi. Piyasaların içerisinde bulunduğu zor durum göz önünde bulundurulduğu zaman bu Temmuz ayına mahsus olmak üzere sigara fiyatlarında ÖTV zammının yapılmayacağı müjdesi verildi. Bu durum sigara satıcıları, üreticileri ve aynı zamanda kullanıcıları tarafından olumlu bir adım olarak değerlendirilirken fiyatlarda da herhangi bir artışın yaşanmayacağı tahmin ediliyor.