Veteriner Hekimlere E-Reçete Uygulaması Geliyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yeni uygulanacak olan sisteme göre veteriner hekimler satışa sunmuş oldukları tıbbi ürünlerde Elektronik Reçete kullanacaklar.

Bakanlığın yapmış olduğu değişiklik ile birlikte veteriner hekimlerin elektronik reçete kullanacaklar.

Bursa Veteriner Hekimler Odası’nda (BVHO) yapılan toplantı sonrasında gelen açıklamalarda söz konusu uygulamaya 2018 yılının başlarında geçilecek. Toplantıda ayrıca ilgili oda üyelerine de bilgilendirmeler yapıldı.

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıya yoğun ilgi gösterildi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, yapılan değişikliklere ilişkin herkesin bilgi sahibi olması için bunun gibi toplantılar yaptıklarını, hayvancılık sektöründe veri tabanı oluşturulması hedeflenip veteriner hekimlerin satmış oldukları tıbbi ürünlerde elektronik reçete sisteminin başlayacağını, gelecek sene tüm çalışmaların tamamlanacağını, söz konusu sistem için şuanda çalışmalarda bulunduklarını, olması muhtemel problemlerin önüne geçebilmek adına bu toplantının düzenlendiğini, teknolojinin hayatımızın her anında kullandığımızı, yeni gelecek olan sistemi kullanacak tüm veteriner hekimlerin bilgi sahibi olmalarını istediğini ve bunun gerekli olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanı Arif Özkan ise toplantıda elektronik reçete sistemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Arif Özkan, söz konusu sistemin şuanda test aşamasında olduğunu, bunun 15 temmuz ile 15 eylül arasında yapıldığını, hayvan hastalıklarına ilişkin etkin mücadele edilebilinmesi için yeni gelen sistemin faydalı olacağını ifade etti.