Yapay Zeka Teknolojisinin Küresel Ekonomiye Katkısı Açıklandı

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte her geçen gün küresel ekonomiye katkıda bulunacak yeni sistemler geliştirilmeye başlandı. Bu süreç içerisinde yapay zeka teknolojisi ön plana çıkmaya başladı.

Teknolojinin gelişmesi yeni teknolojilerin ortaya çıkmasını da gerektirdi. Teknoloji ile iç içe olan yapay zeka teknolojisinin gelişmesi için dünya çapında büyük yatırımların gerçekleştirildiği öğrenildi. Bu sistemin 2030 yılı hedefleri incelemeye alındığı zaman küresel ekonomiye sağlayacağı fayda da dikkatlerden kaçmadı. 15.7 trilyon dolar civarında bir katkının sağlayacak olması durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu. Yapay zekanın önemi ortaya çıkarken bu sisteme bağlı olarak gelişecek teknoloji oranlarında da yüzde 14 seviyelerinde bir artışın yaşandığı tespit edildi.

Teknolojinin her geçen gün biraz daha gelişmesi yeni çalışmaları da beraberinde getirdi. Yapay zeka teknolojisi bu durumlardan sadece birisi olarak ifade edilebilir. Ancak son dönemlerde teknolojinin gelişmesi küresel ekonomiye olan katkılarla ölçülmeye başladı. Genellikle yapay zeka teknolojisine tüm dünya ülkelerinin vermiş oldukları katkı ekonomiye sağlamış oldukları katkı ile doğru orantılı bir şekilde gelişiyor. Yapay zeka teknolojisi mercek altına alındığı zaman 2030 yılı hedefleri hakkında açıklama yapıldı. Dünyaca ünlü bir araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmalar sonrasında bir rapor hazırlandı. Bu rapor sonrasında yapay zekaya dayalı olarak gelişen yeni teknolojilerin oranlarının yüzde 14 seviyelerinde artması planlanıyor.

Yapay zekanın ekonomi üzerindeki etkileri de incelendiği zaman özellikle küresel ekonominin gelişmesi için ne kadar önemli olduğu ifade edildi. 2030 yılı baz alındığı zaman küresel ekonomiye olan katkısının yaklaşık 16 trilyon dolar olması planlanıyor. Rakamın büyüklüğü dudak uçuklatırken yapılan yatırımları haklı çıkarıyor.