Yeniden Yapılandırma için Tüm İletişim Kanalları Kullanılacak

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kamu alacaklarının yeniden yapılandırması kapsamındaki düzenlemeye ilişkin kampanya başlatıldı. Kampanyaya göre birebir mükellef görüşmelerine ek olarak tüm borçlulara sms ve mektup gönderilecek, sosyal medya tanıtımları gerçekleştirilecek.

“Bakanlık Sosyal Medyayı Aktif Kullanacak”

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden kampanya kapsamında banner, haber, broşür ve afiş yayımlanacak, bakanlıkta söz konusu dönemde sosyal medyayı aktif olarak kullanacak. Sosyal medya üzerinden tüm başvuru süresi boyunca tanıtım faaliyetleri devam edecek. Başlatılan kampanyadan en fazla sayıda kişinin yararlanması için ise borçlulara sms ve mektup ile bilgilendirmeler yapılacak.

Yeniden yapılandırma düzenlemesi kapsamında tanıtım spotu ise outdoor televizyonlarda yayına alınacak. Ankara, Eskişehir, İstanbul ve Konya hattında olan yüksek hızlı trenin LCD ekranlarında kampanya kapsamında görseller olup, Ankara, İzmir ve Ankara’da havaalanlarındaki panolarda kampanaya ait görseller olacak. Aynı zamanda Ankara’da bulunan üst geçitlerin alınlıklarında ve metro, otobüs içi panolarda da görseller bulunacak. Kampanya devam ettikçe de çok sayıda ilin bilbord ve kulebork gibi alanlarda kampanya görselleri yer alacak olup, Sosyal Güvenlik Kurumu’yla ortak olarak hazırlanan kamu spotu ise başvuru süresi bitine kadar televizyonlarda yer alacak, radyoların bantlarında yayın yapılacak, internet gazeteciliği alanlarında görseller olacak.

Başkanlığın taşra teşkilatı da kampanyaya ilişkin olarak çalışmalarda bulunacak. Vergi dairesi başkanlıkları tarafından, yasanın tanıtımı için afişler hazırlanacak, hazırlanan afişler ise uygun yerlere asılacak. Kampanya broşürleri ise illere dağıtılacak.