Kredi Kartı ile Vergi Borcunun Ödenmesi

Vergi borçlarınızın ödeme tarihlerinin günü yaklaştıysa ve nakit paranız bulunmuyorsa kredi kartı ile ödemelerini gerçekleştirebilirsiniz.

Gelir idaresi kredi kartı ile vergi ödemelerinin yapılmasını uygun görmekte. Ancak kredi kartı ile vergi borçlarının ödenmesi sadece internet aracılığı ile gerçekleşmektedir. Yani vergi borcunuzu ödemek için gittiğinizde kurumlardan kredi kartı ile ödemelerini gerçekleştiremezsiniz.

Yalnızca Gelir İdaresi Başkanlığının kendi internet sitesinde yer alan vergi türünü seçmeniz ve sonrasında sırası ile ödeme yöntemlerini, kredi kartı ile işlemleri seçmeniz, ekran yer alan ve istenilen bilgileri tam ve eksiksiz girmeniz gerekmektedir. Bunun takribinde sistemde yer alan cep telefon numaranıza bir kod gönderimi sağlanacaktır. Size gelen kodu ekranda yer alan kutucuğa girmeniz gerekmektedir. Bu işlemlerden sonra yapılacak herhangi bir işlem kalmamaktadır.

Vergi ödemesi yapacağınız site devletin kendi sitesi ise kesinlikle tehlike arz etmemektedir. Güvenle ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat son dönemlerde internet kullanımında artış meydana geldiğinden ve vergi ödemeleri gibi ödemelerin daha da yaygın hale gelmesinden dolandırıcılıklar üst seviyelere çıkmış durumda. Sizin karşınıza vergilerinizde artık tamamen kurtulacağınıza dair, artık daha kazançlı işlerinizin gerçekleşeceğine dair bir takım reklamlar çıkar. Ve siz bu reklamlara tıklarsanız vergi ödemelerinde karşınıza çıkan ekran gibi ekran belirir. Bu ekrana kişisel bilgilerinizi girmemeniz gerekmektedir. Eğer böyle bir şey yaparsanız, diğer gün banka hesabınızda yüklü miktarda para kesintisi gerçekleşebilir.

Böyle durumlarda bilişim suçlarına başvuru yapmanız, internet sitesinin adresini vermeniz gerekmektedir. İncelemeler yapıldıktan sonra size geri dönüş yapılmaktadır.