Acil 1.000 TL İhtiyacım Var, Nasıl Kredi Alabilirim?

Acil nakit ihtiyacı olan bireylere bankaların kolay ve hızlı bir şekilde kredi verebilmesi için bireylerin kredi notlarının yüksek ve banka tarafından kırmızı kalem yememiş olmaları gerekmektedir. Yani bu, bireylerin kara listede olmamaları anlamına gelmektedir.

Acil 1.000 TL nakite ihtiyacınız varsa ya da acil nakit ihtiyaçlarınız sık sık oluyorsa kredi notunuzu olabildiğince yüksek tutmanız, bunun için elinizden geleni yapmanız gerekmektedir.

Kredi ortalaması yüksek ya da az riskli kredi notu grubunda yer alan bireylerin bile kredi onayı almaları mümkün olabilir. 36 ay vadeli 10 bin Türk Lirası tutarına kredi almak isteyen bireylerin aylık kredi ödemeleri ortalama olarak 380 Türk Lirasına tekabül ediyor. Yani asgari ücret ile çalışan bireyler de dahil olmak üzere herkese kredi başvurusuna onay herkese verilebilmektedir.  Burada asıl dikkat edilmesi gereken en önemli husus bireylerin önceki dönemlerinde almış oldukları kredilerin taksit ödemeleri ya da kredi kartı borçlarının olup olması, borçların düzenli olması, kredi notunun yüksek olması ve benzeri gibi durumlardır.

Yine benzer şekilde yasal takip sürecinde olan bireyler için bankaların dikkat ettiği husus kredi notu olmaktadır. Bireyler için bankaların başlattığı yasal takip süreci kredi kartı ya da kredi borcu gibi borçlar sebebi ile kredi alınmasını daha da zora sokar. Fakat bireylerin gerçek kişilere var olan borç durumları ile yasal takip sürecine girmesi bankaların kredi not ortalamasını doğrudan etkilemez. Böyle durumlarda bankalar bireylere kredi onayı verir.