Albaraka Türk’ten 72 Ay Vadeli 20.000 TL Arsa Finansmanı

Türkiye’deki katılım bankalarından biri olan Albaraka Türk Katılım Bankası, uygun kar payı oranları ve avantajlı ödeme planları ile müşterilerine arsa finansmanı sunmaktadır.

Albaraka Türk Arsa finansmanı vade süresi 72 ay olarak belirlenmiştir. Kar payı oranları ise sabittir. Ancak banka satın alınacak arsanın değerinin yüzde yüzü kadar finansman imkanı tanımamaktadır. Arsa değerinin tamamı kadar finansman kullanacaklar için belirlenen vade süresi ise 60 ay olmaktadır.

Arsa finansmanı başvuruları banka şubelerinden gerçekleşmektedir. Başvuru esnasında bireylerden gelir belgeleri, satın alınacak arsanın tapu fotokopisi, ücretli çalışanlarsa maaş bordrosu ya da net maaş tutarını gösteren ve iş yeri tarafından onaylanmış belge ile birlikte nüfus cüzdanı getirilmesi gerekmektedir. Yalnızca 18 yaşından büyüklere finansman verilip, en az 1 takvim yılı kadar faaliyette bulunmuş anonim, limited ya da kolektif şirketi olan ve şirket için arsa satın almak isteyenlerde söz konusu finansmandan yararlanabilmektedirler.

Arsa finansmanı kar payı oranları yüzde 1,45’tir. Bu oran vade sürelerine göre değişkenlik göstermemektedir. Ayrıca finansman kapsamında bireylerden dosya masrafları için tahsis ücreti alınmaktadır. 1 ile 36 arasında ödeme planı yapanların finansman tutarının yüzde 2’si kadar, 37 ile 60 ay arasında ödeme planı yapanların finansman tutarının yüzde 2,5’i kadar tahsis ücreti alınır. Bu ücrete BSMV dahil edilmemektedir. Ayrıca arsanın değerinin belirlenmesi için banka tarafından ekspertiz raporu oluşturulur ve bunun içinde ortalama 80 TL ekspertiz ücreti tahsil edilir.

72 Ay Vadeli 20.000 TL Arsa Finansmanı

Albaraka Türk’ten 72 ay vadeli ödeme planı ile 20 bin TL tutarında arsa finansmanı alan bireylerin aylık taksit tutarları 489,31 TL, geri ödemeleri gereken toplam tutar ise 35 bin 231 TL olmaktadır. Aylık maliyet oranı yüzde 1,83, yıllık maliyet oranı ise yüzde 24,29’dur.

Albaraka Türk Katılım Bankası arsa finansmanı kar payı oranları 29 Ekim 2017 tarihinde Kredi360 internet sitesinin editörleri tarafından aşağıda yer alan bağlantı kullanılarak oluşturulmuştur.

https://www.albaraka.com.tr/arsa-finansmani.aspx

Aynı zamanda internet sitemizde yer alan krediler kategorisi vasıtası ile de diğer bankalar tarafından düzenlenen kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.