Borç Transferi Nedir?

Borç transferi, en temel anlatımıyla birkaç bankaya olan kredi borcunuzu tek bankada birleştirme işlemidir. Borç transferi ile ilgili detaylı bilgileri sizin için derledik.

Borç Transferi Nedir?

Farklı bankalarda ayrı ayrı ihtiyaç kredisi borcunuz biriktiyse ve artık takip dahi etmekte zorlanıyorsanız borç transferi kredisi ile tüm kredi borçlarınızı tek bir bankada toplayabilirsiniz. Borç transferi kredisi veren bankalar bu konuyla ilgili farklı yaklaşımlar içinde olsalar da genel olarak dikkat etmeniz ve özen göstermeniz gereken bazı noktalar var.

Aylık olarak yaptığınız kredi taksidi ödemelerinin toplam tutarı, aylık gelirinizin %50’sini geçemez. Aylık geliriniz yeni bir kredi için uygunsa sitemiz üzerinden ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilirsiniz. Ancak yeni bir kredi almak için geliriniz yeterli değilse bankalarla konuşarak borç transferi yapma beyanında bulunabilirsiniz. Kredi yapılandırma olanakları da borç durumunuza göre faydalı olabilecek seçenekler arasında.

Bankaya borç transferi talebinde bulunduğunuzda ikna edici olmanız oldukça önemli bir nokta. Başvurduğunuz banka, alacağınız bu yeni kredi ile gerçekten diğer kredilerinizi kapatacağınızdan emin olmak ister. Bazı bankalar bu durumu şansa bırakmamak adına ödemeleri doğrudan kendilerinin gerçekleştirmesini isteyebilir. Bu yüzden inandırıcı ve samimi olmalısınız. Ayrıca bu talebiniz sırasında aylık gelirinizi belgeleyen resmi evrak da yanınızda olmalıdır.

Aldığınız krediyi ödeyebileceğiniz konusunda bankayı ikna edebilmek için yanınızda gelir belgenizi götürmelisiniz. Ayrıca aynı evde yaşadığınız diğer kişilerin gelir belgeleri ve eğer varsa tapularınız da başvuru sürecinde size yardımcı olacak belgelerden. Bankaların bu konuya karşı tutumları farklı olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle birkaç bankaya birden başvuru yaparak süreci hızlandırabilirsiniz.