Düğün Kredisi Nasıl Çekilir?

Evlilik hazırlığında olan çiftler; yüksek düğün harcamaları için ek nakit desteğine ihtiyaç duyabilmektedirler. Bu nakit ihtiyacı için en kolay çözümlerden bir tanesi ise bankalardan evlilik kredisi ya da düğün kredisi adı altında düzenlenen kredi kampanyalarından faydalanmaktır.

Eğer yaş aralığınız 18 yaş ile 24 yaş aralığında ise ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz müjde! Devlet Destekli Faizsiz Evlilik Kredisi’nden faydalanabilirsiniz! Maddi durumunun evlilik masraflarını karşılayamadığı kişilerin faydalanabildiği bu kredi kampanyası ile birlikte düğün harcamalarınızı oldukça rahat bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Aynı zamanda bankalarda çeyiz hesabı açarak, 27 yaşına kadar devlet desteği temin edebilirsiniz. Bu hesaplarda yapacağınız birikimlere de 5 bin Türk Lirası’na kadar devlet desteği sağlanmaktadır.

Düğün kredisi temin etmek için gerekli şartları sağlamadan, tüm harcamalarınızı karşılamak istiyorsanız da bankalara giderek ihtiyaç kredisi temin edebilirsiniz. Düğün döneminde olduğunuzu ve evlilik tarihinizi gösteren bir belge ile birlikte kredi başvurusu gerçekleştirmeniz halinde bankalar genellikle daha uygun oranlarda ihtiyaç kredisi faiz oranları uygulamaktadır.

Evlilik kredisi ya da düğün kredisi adı verilen kredi kampanyalarından faydalanarak düğün salonu ücreti ödeme, çeyiz masrafları, ev eşyası satın alma masrafları gibi birçok masrafınızı çözüme kavuşturabilirsiniz. Yapacağınız bu hizmet ve ürün alım masraflarına dair proforma fatura temin ederseniz, bankanızdan bu harcamalarınız için de alışveriş kredisi temin etmeniz kolaylaşacaktır.

Düğün kredisi başvurusu yaparken bankalar tüm kredi türlerinde olduğu gibi aylık gelir durumunuza, sahip olduğunuz kredi notu gibi kriterleri inceleyerek, kredi başvurunuzu sonuçlandırmaktadır.