En Uygun İhtiyaç Kredisi Kullanmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler!

İhtiyaç kredileri genellikle 15 bin TL’ye kadar kullandırılmaktadır. 15 bin TL’nin üzerindeki meblağlar için farklı kredi seçeneklerine yönlendirilirsiniz. Ev Kredisi, Taşıt Kredisi, Eğitim Kredisi, Sağlık Kredisi vb.

En uygun ihtiyaç kredisini bulabilmek için yapacağınız araştırmalarda çabuk sonuç alabilmek için internet üzerinden seçenekleri değerlendirmekle işe başlayabilirsiniz. Bütün bankaların web siteleri üzerinden, faiz oranları ve diğer masraflarla ilgili detayları bulabileceğiniz gibi, farklı bankalardan teklifler de alabilirsiniz. Bütün kredi seçeneklerinde olduğu gibi faiz oranına dikkat etmenizin yanında, en uygun ihtiyaç kredisini ararken de diğer masrafları göz önünde bulundurmalısınız. Bazı bankaların sunduğu masrafsız uygun kredi seçenekleri, faiz oranının yükselmesine sebebiyet verebilir. Faiz oranının yanı sıra, dosya masrafı, genel masraf ve sigorta bedelini içeren toplam maliyet oranlarına dikkat etmelisiniz.

Bir çok kredi seçeneğinde olduğu gibi ihtiyaç kredisinde de bankalar arasında farklılıklar olmakla birlikte 36 ay vadeye kadar kullanılabilmektedir. Ancak en uygun krediyi ararken, uzun vade seçeneğinde, faiz oranının yükseleceğini hesaba katmalısınız.

İhtiyaç Kredisinde Hayat Sigortası Uygulaması

Kredi alırken karşımıza çıkan Zorunlu Hayat Sigortası uygulaması İhtiyaç Kredileri için de geçerlidir. Aldığınız kredi miktarına ve vade süresine göre değişiklik gösteren sigorta detaylarını araştırmalarınız sırasında detaylı bir şekilde incelemelisiniz.

Hayat Sigortasının yanı sıra, bazı bankaların sunduğu Kredi Ödeme Güvencesi Sigortası seçeneği de mevcuttur. Bordrolu çalışan iseniz işsiz kalmanız, serbest meslek sahibi iseniz işinize devam edememeniz durumunda, vade süresine bağlı olarak 6 ay ile 24 ay arasında güvence altına alınmaktadır.