Fibabanka’dan 120 Ay Vadeli Konut Kredisi!

Fibabanka, ev sahibi hayali kuran müşterilerine özel 120 ay vadeye kadar uzanan, çeşitli vade seçenekleri ile konut kredisi imkanı sunuyor.

120 ay vadeli yani 10 yıla kadar uzanan vade seçenekleri sunan Fibabanka, müşterilerine özel ödeme planları çıkartıp, müşterilerinin kendilerine uygun olan ödemeleri yapmalarını sağlıyor. Fibabanka konut kredisinden yararlanmak isteyen bireylerden banka ön kefil şartı sunmamaktadır. Müşterilerin gelir durumlarına göre yapılan ödeme planlarında banka kredi faiz oranını sabit tutuyor. Banka finansmanı sadece Türk Lirası olarak sağlayıp, müşterilerinin erken ödeme yapmaları durumunda alınan konut kredisi tutarının yüzde 2’si oranı kadar erken ödeme komisyonu iade ediyor. Söz konusu iadeler ödeme planlarından düşülüyor.

Banka müşterilerinin güvence olarak alacağı konut kredisi dahilinde ipotek tesisi ve ekspertiz ücreti talep ediyor. İpotek tesis ücreti 147,5 Türk Lirası, ekspertiz ücreti ise 545,718 Türk Lirasına tekabül ediyor. Ekspertiz ücretleri alınacak evin konumuna, büyüklüğüne ve benzeri gibi yapısal kriterlere göre değişiklik göstermektedir.

Fibabanka konut kredisi başvurusu yapacak müşterilerin en yakın Fibabanka şubelerine gitmeleri gerekiyor. Şubeye giderken yanlarında T.C. kimlik numaralarının bulunduğu nüfus cüzdanının aslı yahut fotokopisi, satın alınmak istenen evin tapusunun aslı yada fotokopisi ve gelir durumlarını gösteren belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Çalışanların müşterilerinin son ay dönemlerine ait maaş bordrosu, şirket ortaklığı bulunan için ise son 3 yıllık dönem içinde düzenlenmiş ve buna ek olarak yine son 3 yıla ait onaylı bilanço ve gelir durumunu gösteren tablo, vergi levhası ile Ticari Sicil Gazetesi’nin fotokopisini bulundurmaları gerekiyor.