Findeks Kredi Notu Hesaplama

Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz findeks kredi notu nedir? Ne işe yarar? Findex, eski adı kredi kayıt bürosu olan bir platformdur. Tüketicinin geçmişten bugüne yaptığı ödeme alışkanlıklarını takip eden bir sistem olup, oldukça önemli bir nottur. Çünkü, bankalar kredi verirken ilk önce kredi notuna bakarlar. Eğer tüketicinin kredi notu düşükse o kişiye kredi vermezler. Öyle ki; kredi notu 1’den başlayarak 1900’lere kadar çıkmaktadır.

Findeks Kredi Notu Kaç Olmalı?

Bankalar ile sorun yaşamadan kolayca kredi alabilmek için kredi notunuzun en az 1400 ve üstü olması gerekmektedir. Elbette bu not arttıkça riskli durumdan uzaklaşacak ve daha kolay kredi alabileceksiniz. Eğer kredi almayı düşünüyorsanız ve öncesinde Findeks kredi puanı hesaplama işlemi yapmak istiyorsanız Findeks sayfası aracılığı notunuzu kolaylıkla hesaplayabilirsiniz .Daha sonra yapmanın gereken işlem kredi notu yükseltme işlemidir.

Findeks kredi puanı hesaplama işlemi için öncelikle Findeks sayfasına kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt işleminden sonra sadece T.C kimlik numaranızı girerek bir defaya mahsus ücretsiz olarak kredi notunuzu öğrenebilirsiniz.

Findeks kredi notu hesaplama işlemi sizin daha önce kullandığınız kredi kartları ve krediler baza alınarak yapılmaktadır. Yaptığınız ödemeler, limitler, fatura ödemeleriniz gibi etkenler kredi notunuzu etkilemektedir. Eğer ödemelerinizi düzenli bir şekilde yaparsanız kredi notunuz yüksek olacaktır ve bankaların her türlü imkanından rahatlıkla faydalanabileceksiniz.