Findeks Kredi Notum 235, Ne Yapmalıyım?

Bankalardan kredi almak istediğinizde ve hatta artık kredi kartı almak istediğinizde kredi notu puanı önem kazanıyor. Bu sistemde, puanlamalar 0 ile 1900 arasında yapılıyor. 0 en düşük, 1900 en yüksek manasına geliyor. Bu sistemde, riskli, çok riskli ve risksiz bölge olarak adlandırılan taban sistemler sarı – mavi ve kırmızı olarak kodlanıyor. Kredi notum 235 ne yapmalıyım diyenler, kredi ve kredi başvurusu yapmamalılar. 1100 altındakiler çok riskli bölgede yer aldıkları için, başvuruları red olarak yanıtlanır.

Kredi notu puanınızı yükseltmek istiyorsanız, öncelikle bankalarda olan borçlarınızı düzenli olarak ödemelisiniz. Hızlı yükseliş yaşanmasını istiyorsanız, sadece yükseltmeniz yeterli olmayacaktır. Bunun için diğer taraftan da, özellikle vadeli hesaplarınıza toplu nakit girişi ya da düzenli olarak hesaplar arasında nakit transferi yapılması, sistemin daha hızlı bir şekilde güncellenmesini sağlayacaktır. Fakat, bu düzenlemeler yapılırken, eğer mevcut paranız ile tüm borçlarınızı ödemek istenmiyorsa, borç olan bankaya paranın yatırılması gerekmektedir.

Kredi ya da kredi kartı borçlarınızı varsa onların ya kapanması ya da ödemelerinin zamanında ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aksi durumda ödemelerin düzenli olmadı ya da eksik olduğu için kredi notu düşer, bankalar müşterilere güvenmezler ve kredi, kredi kartı vermezler. Bu durumda tüm ödemelerin yapılması gerekmektedir. Kredi kartı kullanıcıları kartlarından otomatik ödeme talimatı verebilirler. Otomatik ödeme talimatı vermek ödemelerin düzenli yapılması halinde faturaların eksiksiz ödendiğini gösterdiği için hem kredi notunu yükseltir hem de kredi ve kredi kartı alımlarını kolaylaştırır.