Hangi Bankalar Düşük Faizli Kredi Sağlar?

İnsanlar hayatlarında kullanacak oldukları kredileri maddi destek, bankaları ise; maddi destekçi olarak görür. Türkiye Cumhuriyeti kişisel kimlik bilgileri doğrultusunda onay alabildikçe çeşitli sebeplerden ötürü kredi kullanmak durumunda kalırlar. İnsanlar genellikle düğün ve mobilya masrafı, ev veya araba alma gibi talepleri karşısında kredi kullanabilecekleri gibi belirli bir hastalık, seyahat, iş kurma, borç sıfırlama gibi durumlarda da krediye başvururlar. Bu başvuru en düşük kredi araştırması yapıldıktan sonra gerçekleşen evredir. Hayatlarında farklı dönemlerde, farklı sebeplerle belirli borçlara giren kişiler toplu bir para karşılığında hepsini sıfırlayarak daha uzun dönemde daha küçük bakiyelerle, tek bir yere borçlanmak isterler.

Çok mantıklı olan bu strateji yalnızca kişilerin bütçe değerlendirmesi yaptıktan sonra en düşük kredi veren bankalarla anlaştıktan sonra gerçekleşebilir. Enflasyon oranı ile yakından ilintili olan bankalar ve kredi çekebilme imtiyazları kişilere belirli kapıları kapattıkları gibi bazı güzel olanakları da sağlar. Özelleşmiş bankalara istinaden daha düşük faiz oranları ile çalışan Halkbank, Şekerbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank gibi bankalar başta mortage ev kredisi, tüketici kredisi ve ihtiyaç kredisi gibi kredi olanaklarıyla hizmet veren bankalardır. Daha özelleşmiş ve tam özel bankalara göre daha çok tercih edilmelerinin sebebi ise; en düşük faizli kredilerin bu bankalarca kredi kullanıcılarına sağlanmasıdır.

Kredi başvurusunda bulunulduğunda beyan edilen kişisel gelir bilgilerince merkez bankası sisteminden sorgulama yapılır. Ödeme bakiyeleriniz aylık gelirinize göre hesaplanır ve başvuru gerçekleştirdiğiniz meblağ, geliriniz ile uyum içerisinde mi değil mi değerlendirilir. Uygun bulunduğu takdirde onay bildirimi tarafınıza duyurulur. Elde nakit bakiye olması halinde çekilecek olan kredi tutarı düşürülür ve tekrar deneme yapılır. Kredi kullandıran bankalar için aylık ödemelerinizi geciktirmeniz negatif bir pozisyona düşmenizi sağlar.