KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Konut Kredisi Vadeleri 15 Seneye Çıkarılmalı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas tarafından sunulan öneriler sonucunda konut kredisi vadeleri 15 yıla kadar uzayacağı açıklandı.

Geçen sene emlak sektöründe yaşanan durgunluktan sonra Türkiye Ekonomisi olumsuz yönde etkilenmişti. Olumsuz etkilenmeler sonucunda hükümet bir takım önlemler almak için çalışmalara başlamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu kapsamda yaptığı çağrı sonrasında bankalar konut kredisi faiz oranlarını düşürmeye başlamıştı. Emlak sektöründe yer alan şirketler ise yaptığı konut kredisi kampanyaları ile dikkatleri üzerlerine çekmişler ve vatandaşlara uzun vadeli ve uygun faizli konut sahibi olma imkanları sağlamışlardır. Yapılan tüm çalışmalar sonrasında konut satışlarında yükselmeler meydana gelmiş ve emlak piyasası az da olsa nefes almıştı.

Elmas: Konut Kredisi Faiz Oranları Yüzde 0,5’e Düşürülmeli, Vadeler 15 Seneye Çıkarılmalı

Fakat bankalar yaptıkları konut kredisi faiz oranlarını düşürmelerine rağmen vatandaşlara halen daha bu oranlar yüksel geliyordu. KONUTDER Başkanı Altan Elmas ise bu kapsamda bir takım önerilerde bulundu. Bugünlerde ev sahibi olmak artık hayalden daha öteye geçemediği için Elmas herkesin ev sahibi olmaya hakkının olduğunu belirtmişti. Ev satın almak, kendi evlerinin sahibi olmak isteyen vatandaşların yapılan vade sürelerini kısa bulduğunu, faiz oranlarını da halen daha çok yüksek bulduğunu söyleyen Altan Elmas, hükümetin bu kapsamda tekrardan çalışmalarda bulunması gerektiğini ifade etti. Konut kredisi faiz oranlarının herkesin ev sahibi olabilmesi için yüzde 0,5’e kadar düşürülmesi gerektiğini söyleyen Altan Elmas, en düşük konut kredisi vadesinin ise 15 sene olması gerektiğini belirtti.