KOSGEB’den Kimler Yararlanabilir?

Kendi işinin sahibi olmak isteyen, ticaret hayatına atılıp başarı elde etmek isteyen, yeni bir iş, yeni bir gelir kapısı sağlamak isteyen kişilerin, bu planlarını hayata geçirip yürütebilmeleri için sadece istemeleri yeterli değildir.

Herkesin bildiği üzere herhangi bir işte başarılı olabilmek için öncelikle planlamak, istemek, düşünmek ve doğru adım atmak gerekir. Tüm bu iş kurma planlarınızın birde maddi boyutu vardır. Eğer yeterli miktarda birikiminiz ya da sermayeniz bulunmuyorsa bu planlar hayalden öteye geçemez. Tüm bu planları yapıp hayallerinizi gerçekleştirecek sermayeniz yok ise, yeni girişimcilerin ülke ekonomisine fayda sağlaması ve girişimcinin hayallerini gerçekleştirebilmesi için devlet tarafından verilmiş destek kredileri devreye girmektedir. Girişimcilerin hazırladığı projeler için devletin yaptığı yardıma hibe denir.

Bu girişimcilerin belli şartlar ve girişimcilik eğitim programı sertifikası dahilinde başvurmaları sonucu, harcamalarının bir kısmının devlet tarafından karşılanıp girişimciye geri verilmesi ise KOSGEB hibesidir. KOSGEB girişimci ruhunu desteklemek, girişimcilerin rekabet duygularını ilerletmek, ülke ekonomisindeki paylarını yükseltmek ve yürüttüğü bu çalışmalarla dünyaya örnek olmaya çalışan bir resmi bir kurumdur.

KOSGEB Desteklerinden Kimler Yararlanabilir?

  • Kurum tarafından iş kurma danışmanlığı eğitimini alan ya da uygulamalı olarak verilen eğitime katılıp Girişimcilik eğitimi sertifikası alan kişiler,
  • Kurumca üniversite sınırları içinde açılan genç girişimci geliştirme programına katılıp; buradan mezun olanlar,
  • İŞGEM bünyesinde yer alan girişimcilerden 1 yıl içinde işletme kurmuş olan bireyler faydalanabilmektedir.