Kredi Borcu Olan Biri Kefil Olabilir mi?

Persoonlijke Lening Rabobank

Kredi notunun yüksek olması ve herhangi bir ödeme sorununun olmaması kredi başvurularını olumlu olarak sonuçlandırmaktadır. Geçmiş dönemlerde ödemeler ile ilgili olarak sorunlar bulunuyorsa kredi notu da düşük demektir. Bu nedenle kredi başvuruları olumsuz olarak sonuçlanabilmektedir. Bankaların kredi tahsis etmeleri esnasından temin edilen kredi miktarı da göz önünde bulundurularak kefil isteme durumu olabilir. Kefil gösterilemeyen durumlarda ise bankalar ipotek gösterilmesini talep ederler.

İpotek göstererek kredi almak isteyenlerin gayrimenkullerinin kendi üzerine olması gerekmektedir. Aksi durumda kabul edilmemektedir.

Kredi Alırken Kefilden İstenen Belgeler Nelerdir?

Temin edilen kredi miktarı yüklü ise banka tarafından kefil istenilmektedir. Kefillerden ise müşterilerden istenilen belgeler talep edilmektedir.  Bunlar; gelir durumlarını gösteren maaş bodrosu, adreslerini gösteren ikametgâh belgesi gibi resmi belgelerdir.

Kredi Borcu Olan Biri Kefil Olabilir mi?

Özellikle devlet memuru kefiller tercih edilmektedir. Bankalar müşterilerin sicilini inceledikten sonra kredi alırken kefil olacak kişinin de ticari geçmişine bakmaktadır. Kredi notunun düşük olması veya icrada borcu olan birinin kefil olması da mümkün olmamaktadır. Bankaların bu değerlendirmeleri de mutlaka yapmaktadır.

Bankada kredisi bulunan bir kişinin de ödemelerinde sıkıntı olmaması şartı ile kefil olabilmesi mümkündür. Ticari geçmişinde herhangi bir problem olmaması da kefillerden aranılan özelliklerdendir.