Kredi Notu Renkleri Nelerdir? Ne Anlama Gelirler?

Kredi notunun az çok ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Bankalara yaptığımız ödeme düzenine göre bize verilmiş finansal karne diye biliriz. Bu not düşük ise bankadan kredi çekme ya da kredi kartı alma ihtimalimiz çok düşük olabilir.

Kredi Notu Renkleri Nelerdir?

Kredi notunun sabit renkler vardır. Peki, kredi notu renkleri nedir? Birlikte bir göz atalım. Eğer kredi notu renginiz yeşil ise bankalar açısından en güvenilir ve sorunsuz kredi verilecek müşteri kitlesindesiniz. Eğer kredi notu renginiz sarı ise düşük miktarda ki kredi talepleriniz onaylanabilir. Fakat yüksek meblağlı krediler maalesef direk ret edilecektir. Çünkü düşük kredi notuna sahip olan kişiler banka gözünde güvenilir olmayan bireylerdir.

Kredi notu renginiz kırmızı ise kredi talepleriniz onaylanmayacaktır. Hatta sadece kredi talebinizin dışında kredi kartı gibi talepleriniz de onaylanmayacaktır. Eğer kredi notu renginiz kırmızı ise tüm borçlarınızı sıfırlayarak ardından da küçük limitli bir kredi kartı alıp ödemelerinizi düzenli yaparak bir süre sonra renginizin düzeldiğini göreceksiniz. Renk değişiminden sonra kredi talepleriniz olumsuz sonuçlanmayacaktır. Kredi notunu yükseltmek için ödemelerinizin tümünü zamanında eksiksiz olarak yapılması gerekmektedir. Kredi notunu tüm bankalarla olan iletişimleriniz etkiler. Yani bir bankaya kredi başvurusu yaparken diğer bankaya yaptığınız kredi başvuruları, krediler ve kredi kartı ödemeleriniz de görülmektedir.