Kredi Kartı Aidatı Nedir?

Günümüzde insanların tüketim alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte kredi kartı kullanımı artmıştır. Çünkü geçmişten farklı olarak insanlar zamanlarından yoldan ve enerjilerinden tasarruf etmek ve daha kolay bir şekilde daha fazla çeşitliliğe ulaşabilmek amacıyla internetten alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Bu sebeple mesafeli olarak ödeme imkanını sağlaması açısından kredi kartları önemlidir.

Kredi Kartı Aidatı Nedir?

Yüksek tutarlarda bir seferde yapılan harcamanın o ay içerinde yine tek seferde ödenmesinin zor olması durumunda kredi kartı kullanılarak taksitlendirilmesi imkanı vardır. Bunlar gibi avantajlar sebebiyle insanların kredi kartı kullanımı artmıştır ancak avantajlardan yaralanmak istenirken kredi kartı kullanıcıları bankaların işlemlerine, vade farklarına ve özellikle bankaların yaptıkları kesintilere dikkat etmelidir.

Bankalar müşterilerinden kredi kartını kullanmalarının karşılığı olarak belli kesintiler yapmaktadır. Bu tutarlar bankadan bankaya göre değişiklik göstermekte olup banka ve müşterisinin arasındaki bire bir ilişkinin iyilik düzeyine göre de değişmektedir. Tıpkı mevduat hesaplarında da yıllık ya da dönemsel olarak müşterilerinden hesap kullanım kesintisi yapılması gibi kredi kartlarının da belli ödemeleri olmaktadır. Ancak son yıllarda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun yaptığı değişiklikler ile bankalar tarafından kredi kartı aidatının alınmasının önüne geçilmiştir. Ancak bu nokta da farklı olarak aidat ödemesi olmayan bir kredi kartının müşterisine taksitlendirme imkanı sunmak gibi zorunluluğu yoktur. Kredi kartı kullanıcıları tarafından bu probleminde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından düzeltilmesini beklemektedir.