Tüm Detayları ile Kredi Başvurusunda İstenilen Belgeler!

Kredi başvurularında önceki dönemlerde çeşitli pek çok belge isteniyordu. Ancak yaşadığımız bu dönemde istenilen evrakların sayısı bir hayli azaldı hatta bazen bazı durumlarda hiç istenmiyor. Bunun sebebi ise bankaların teknolojik alt yapılarının günden güne gelişmesinden kaynaklanıyor.

Bazen krediler belge istenmeden verilebiliyor. Bu krediler ihtiyaç kredileri olup, düşük meblağlı, kısa dönemli ödemelerde ve bankanın sürekli müşteri olup, yine bankanın sevdiği müşteri pozisyonun olan kişiler için geçerli oluyor.

Yine de çoğu zaman bir takım evraklar isteniyor. Ancak tüm evraklardan önce kredi başvurusu yapanın kesinlikle 18 yaşından büyük olması gerekiyor.

Kredi Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

Belgelere genel olarak baktığımız zaman nüfus cüzdanı, gelir belgesi ve ikametgah belgesi bulunuyor.

Nüfus cüzdanı kredi başvurusu yapan kişinin T.C. kimlik numarasının bulunduğu kimlik olmalıdır. Kimlik yırtılmış ya da üzerinde T.C. kimlik numarası yazmıyor ise banka tarafından kabul edilmemektedir. Nüfus cüzdanı yerine ehliyet hatta bazen de pasaport bile geçerli olmaktadır.

Gelir Belgesi kredi başvurusunda çok önemli bir kıstastır. Gelirlerini belgelemeyen bireylere genelde kredi verilmez. Çünkü gelirlerini belgeleyemeyenler kredi taksitlerini ödemelerini yaparken zorlanılacak müşteri pozisyonunda bulunulmaktadır.

Eğer X bankasından kredi çekmek istiyorsanız ve yine X bankasından maaşınızı alıyorsanız gelir belgesi getirmeniz gerekmez.

Diğer belgelerden biri de ikametgah belgesi demiştik. Yine benzer şekilde kişilerin kredi çekmek istedikleri bankada kayıtları var ise ikametgah belgesine de çoğu zaman gerek kalmaz. Ancak farklı bir bankadan kredi başvurusu yapılıyorsa çoğu banka adres teyiti için ikametgah belgesi ister. Son 3 ay içinde düzenlenen elektrik, su faturası gibi üzerinde adres olan faturalar ikametgah adresi yerine sayılır çoğu zaman.