Nakit Avans Nedir? Nakit Avans Alabilmek için Şartlar Nelerdir?

Nakit avans, kredi kartlarının limitleri ve bazı şartlar altında, tüm vatandaşlar isteklerini zaman diliminde nakit ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir tür kredidir.

Nakit avans, aslında kredi ile kredi kartının birleştirilip, meydana getirildiği bir çeşit hizmettir. Ancak istediğiniz zaman kredi kartınızdan nakit alabilmeniz için bazı şartları yerine getirmiş olmanız gerekmektedir. Her ne kadar çok tercih edilmese bile bazı durumlarda uygun olabilmektedir. Bunların yanı sıra bankanın size sunduğu seçenekleri de değerlendirip, yararlanabilirsiniz.  Örnek verecek olursak; taksitli kredi ödemesi yapma kredi kullanmış gibi olmasını sağlayan en önemli ölçütlerden biridir. Ayrıca bunlara ek olarak, kredi de karşılaşabileceğiniz bazı problemlerden ötürü onaylanmama, nakit kullanamama gibi durumlar ile karşılaşmazsınız.

Nakit Avans Alabilmek için Şartlar

Nakit avans alabilmek için bankalar bazı kriterler sunarlar. Ancak bunlar bankadan bankaya göre değişebilmektedir. Bu nedenden ötürü genel anlamda istenilen kriterler nelerdir, hep birlikte bakalım.

İlk olarak, eğer ki kredi kartınızdan para çekme işleminizi taksitli olarak gerçekleştireceksiniz işlemler için genelde ek ödemeler yapılmaz. Fakat bunu yapabilmeniz için son 1 sene içerisinde kredi kartınızın kalan borcunun yüzde 50’lik kısmını ödemiş olmanız gerekmektedir. Eğer 3 kere üst üste yüzde 50 ve altında bir miktarda ödeme yapmışsanız bu imkandan yararlanamazsınız ve bu sistem kredi kartı borcunun ödemesinin tamamen yapılmasına kadar geçerli olmaktadır.

Diğer bir husus ise kredi kartı limitidir. Maksimum yararlanabileceğiniz nakit avans genel olarak kart limitinin yüzde 25’ine tekabül etmektedir ve çekeceğiniz nakit sizin kredi kartı limitinizi doldurmaktadır. Nakit avans almanız durumunda faiz ve benzeri gibi maliyetler söz konusu olacaktır. Bu hususa dikkat etmeniz ve göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.