Kredi Kartı Borcu Nasıl Yapılandırılır?

Günümüzde birçok vatandaş, günlük düşük ve yüksek meblalara tekabül eden harcamalarını kredi kartları ile gerçekleştirerek, ödemelerini rahat bir şekilde gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Plansız bir şekilde ortaya çıkan işsiz kalma, farklı masrafların ortaya çıkması gibi durumlarda ise mevcut kredi kartı borçlarını ödemek bir hayli zorlaşacaktır.

Vatandaşlar, harcamalarının önemli bir kısmını kredi kartlarından gerçekleştirmektedir. Gerek bonus puan kampanyaları, gerek taksitlendirme avantajları, gerekse nakit sıkıntısı yaşamak gibi sebepler ile kredi kartı ile ödeme yapmak, oldukça yaygın bir kullanım halini almıştır. Aynı zamanda gelir durumuna göre yüksek kart limitlerine sahip olan vatandaşlar, kredi kartı ödemelerini düzenli bir şekilde yapamadıklarında borçlarına faiz işlemek ile birlikte aynı zamanda kredi notu da düşmektedir.

Bu durumlarda vatandaşlar için en sağlıklı çözüm bankalar ile görüşerek mevcut borcun taksitlendirilmesi, yani yeniden yapılandırılmasını talep etmek olacaktır. Eğer ödemelerin gecikme yaşanmasından önce durumun öngörülmesi halinde mevcut kredi kartı borcu yapılandırılırsa, bu durumda bankalar daha avantajlı ödeme kolaylıkları sunmaktadır.

Lakin, borç birikmeye ve yükselmeye başladıkça vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen ödemelerdeki aksaklık da devam ederse, bankalar bu durumlarda daha katı bir tutum sergilemektedirler. Bu katı durum ise daha yüksek yapılandırma faiz oranları, daha düşük vadeli yapılandırmalar gibi seçeneklerden oluşmaktadır.

Bu yüzden, eğer borcunuzda herhangi bir aksama oluşacağını ön görüyorsanız; bankanızın mobil bankacılık uygulamasını kullanarak, internet bankacılığına bağlanarak, müşteri hizmetleri arayarak ya da bankanızın size en yakın şubesini ziyaret ederek mevcut kredi kartı borcunuzu yapılandırabilirsiniz. Bu yapılandırma sayesine ödemelerinizi gerçekleştirme düzeniniz sekteye uğramayacaktır.