Kredi Kartı Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Kredi kartı borcunu yapılandırma günümüzde oldukça fazla sayıda insanın başvurduğu yöntemlerden biridir. Kredi kartı borcunun yapılandırılması için öncelikle kartın bağlı bulunduğu banka ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Bankalar bu tür taleplerle sıklıkla karşılaştığından dolayı konuyla ilgili birim kurmuşlardır.

Yapılandırma talebinde bulunacak kişilerin hızlı sonuç almak adına direk bu birimle iletişime geçmesi faydalı olacaktır. Bankalar yapılandırma işlemine karşı ılımlı yaklaşmaktadırlar. Bu nedenle iletişime geçildiğinde mevcut borcu ödeyemeyecek durumda olunduğu, yapılandırma gerçekleştiği takdirde ödeme yapılabileceği yetkili kişiye bildirilmelidir. Yapılandırma sonucunda bankalar bu işlemden kar elde etmektedirler.

Bunun yanı sıra bir de müşterinin banka ile bağlarını koparmamış ve sürdürmüş olurlar. Yani kredi kartı borcunu yapılandırmak hem banka hem de kart sahibi açısından olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Yapılandırmanın uygulanacağı kısım değişkenlik göstermektedir. Bazen borcun tamamına uygulanmakta bazen ise taksitli alışverişlere uygulanmaktadır.

Kredi Kartı Borcu Ödenmez İse Ne Olur?

Kredi kartı borcunu ödemeleri için kart sahiplerine banka tarafından belli bir süre tanınmaktadır. Süre genel olarak 90 gün belirlenmiştir. Bu süre zarfında banka sürekli olarak kart sahibi ile irtibat halinde olmakta ve kartı ödemesi için ikna etmeye çalışmaktadır.

Doksan günlük süreye yasal takip adı verilmektedir. Sürenin bitiminden itibaren ise kanuni takip adı verilen süreç işlemeye başlar. Kanuni takip aşamasında haciz işlemi gerçekleşerek borç kapatılmaya çalışılır.