Kredi Notunuz Düşükse Size Hangi Banka Kredi Verir?

Kredi notu, bankalardan kredi çekebilmek için belirlenen en temel şartlar arasında yer alıyor. Kredi başvurusu yapılan kişi öncelikle kredi sicili bakımından incelenir ve kredi notu yetersiz görülürse başvurusu olumsuz olarak değerlendirilir. Bu durumdan muzdarip olan birçok insan bulunuyor. Bu gibi durumlarda kişiler ya kredi notunu yükseltmeye çalışır ya da hangi bankalardan kredi alabileceği konusunda araştırma yapar. Kredi notunuz düşükse size hangi banka kredi verir? diye bakılacak olursa öncelikle her bankadan belirli koşullar altında kredi çekebileceğinizi belirtelim. Kredi notunuz düşük olduğu için banka sizleri geri ödeme konusunda kritik görür. Bu noktada bankaya geri ödeme konusunda sağlam teminatlar belirterek kredi çekebilirsiniz.

İpotekli Kredi Başvurusu

Bankaların kredi başvurularında geri ödeme konusunda en çok tercih ettiği başvuru şekli ipotekli başvurulardır. Başvuruyu yapan kişi üzerine kayıtlı olan bir taşınmazı bankaya ipotek ettirir. Bu durumda borcun ödenmemesi durumunda da banka bu taşınmaz üzerinden kredi borcunu tahsil eder. Yani banka her şekilde borcu tahsil etmiş olur. Bu açıdan kredi notu düşük olan kişiler için en garanti başvuru şekli ipotekli kredi başvurularıdır. Üzerinize kayıtlı olan bir taşınmazı bankaya ipotek ederseniz, günümüz koşullarında her bankadan kredi alabilirsiniz. Elbette burada çekeceğiniz kredinin miktarını, ipotek olarak gösterdiğiniz malın değeri belirler. Yani ipotek edilen taşınmazın değerin 50 bin TL ise, bu rakamın üzerindeki krediyi çekebilmeniz mümkün olmaz. Burada ipotek edilen malın değeri banka kurulu tarafından incelenir ve buna göre karar verilir.

Kefil Göstererek Kredi Çekebilir miyim?

Kefilli kredi başvuruları bankaların olumlu baktığı bir diğer başvuru şeklidir. Bu başvuru tipini kredi notunuzun düşük olduğu zamanlarda kullanmanız, geri ödeme konusunda bankaya sağlam bir teminat gösterecektir. Özellikle kefil olarak gösterilen kişi düzenli geliri olan bir devlet memuru ise banka her şekilde size kredi kullandırır. Çünkü bu durumda geri ödemede bir sıkıntı yaşanması durumunda borç, kefil olarak gösterilen kişiden tahsil edecektir. Ancak bankalar kefil olarak gösterilen kişinin kredi notunun iyi seviyelerde olmasını isteyecektir