Kredi Kartı Borcum Avukatlık Oldu, Ne Yapabilirim?

Kredi kartını kullanırken çok dikkatli olmamız, gerekli özeni göstermemiz gerekmektedir. Ekstre kesim tarihine kadar kredi kartından bir takım alışverişler yapmak ve yapılan harcamalardan önce kredi kartının var olan borcunu kapatmak önemlidir.

Kredi kartı kullanımlarında çoğu tüketici çok plansız kartlı harcama yapmaktadırlar. Plansız yapılan harcamalar ile kredi kartları riskli gruba girer. Riskli grupta bulunan kartlar 90 gün yani 3 aylık süre boyunca herhangi bir ödeme tabi tutulmazlar ise  söz konusu bu borçlar 2 farklı şekilde değerlendirme yapılır.

Değerlendirme yöntemlerinden biri, bankaların ilgili birimlerde çalışan personellerinin söz konusu müşteriler ile iletişime geçmesidir. İletişime geçilerek son bir kez şans verilip, borcun tamamının tek seferde yahut taksit taksit ödenmesi teklif edilir. Eğer borcu olan müşteriye ulaşılamaz ise yahut müşteri herhangi bir ödeme yöntemi ile borçlarını ödemez ise kredi kartı borcu avukat aracılığı ile icra dairesine gönderilir.

Bankalar bazı durumlarda dosyayı icra dairesine göndermeden önce kendi avukatlarını devreye sokar. Bu durumda söz konusu kredi kartı borcu ile banka ilgilenmez, bankanın avukatı ilgilenir.  Artık banka personellerinin kredi kartı borcu üzerine herhangi bir işlem yapması söz konusu olamayacaktır.

Kredi borcu ya da kredi kartı borcunuzun avukata gönderilmesi demek, borcun ana para tutarı üzerine normal faiz ve gecikme faizi ile birlikte dosya masraflarının ve avukat ücretlerinin de eklenmesi anlamına gelmektedir. Bu sebepten ötürü bankanız ile güzel bir anlaşmaya varmanız sizin için iyi olacaktır.

Dosyanız avukata düştüğünde, ya avukatınız ya da avukatın yetki verdiği biri sizinle görüşür, ödeme planları sunar ve talep eder. Sonrasında kendinize en uygun ödeme planını seçer, ödemelerinizi bitirmelisiniz. Ödemeler avukatlık bürosuna yahut avukata yapılmaktadır.