Kredi Kartı Borcumu Kapattım, Kara Listeden Ne Zaman Çıkarım?

Young woman handing waiter credit card, close-up

Zaman zaman hepimiz bankalarla çeşitli alışverişlerde bulunuyoruz. Finansal bu alışverişlerde zaman zaman pürüzler çıkabiliyor, bunlardan biride ödemelerde olan sıkıntılar. Hayatımızın çoğu evresinde maddi sıkıntılar yaşıyoruz ve bu sıkıntılardan kurtulabilmek için kredi çekeriz ya da alışverişlerimiz için kredi kartı kullanırız ancak bazen işler istediğimiz gibi gitmez ve bunların ödemelerinde aksaklıklar yaşarız. Bu aksaklıklar bazen olması gerekenden fazla zarara uğratır bizi. Ödeme geciken ay itibari ile baya bir sürelik sıkıntılar bizi bekliyor demektir.

Ödemeler Gecikirse Ne Olur?

Ödemeleri 90 gün içerisinde yapmadığımız takdirde kara listeye gireriz ve bunun sonrasında kredi yada kredi kartı başvurularının olumsuz sonuçlanması kaçınılmaz olur. Elinizde imkan olmadığı için geciken ya da hiç yapılmayan ödemelere yapacak bir şeyiniz yok ancak elinizde imkan varken bu ödemeleri yapmamanız gelecekteki en az 5 yılınızı olumsuz etkileyeceğini unutmamalı.

Banka Kara Listeden Çıkmak Mümkün mü?

Peki bu kara listeden kurtulmak mümkün değil mi? Elbette mümkün. Geri ödemesi yapılmış yani borcu tamamen kapatan kişiler 5 yıl sonra kara listeden siliniyor, eğer borcu hiç ödememiş iseniz 10 yıllık bir zaman aşımına girer borcunuz ve 10 yılın sonunda otomatik olarak silinir.

Banka kara listeye girmemek için ise kredi ve kredi kartı ödemlerinin zamanında, eksiksiz olarak yapılması, gecikme yaşanmaması gerekmektedir.