Vakıf Katılım Bankası’ndan 500 Milyon Lira Kira Sertifikası İhracı

Vakıf Katılım Bankası, iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama aracılığı ile 126 gün vadeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Söz konusu kira sertifikası ihracı tahsisli satış yöntemiyle yapılıp, tutarı ise 500 milyon Türk Lirası olarak açıklandı.

Vakıf Katılım Bankası Genel Müdüründe Açıklama…

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, son zamanlarda Türk sermaye piyasalarında dinamizmin yükseldiğini, konvansiyonel ürünler haricinde sermaye piyasası ürünlerinin hayatımıza çok fazla girdiğinin gözlemlendiğini, bu durumunda fonlama kaynakları kapsamında önem arz ettiğini, ek olarak Türkiye ekonomisinin her geçen gün güçlendiğini söyledi. Vakıf Katılım olarak kuruldukları günden bugüne kadar faizsiz bankacılık prensiplerine uygun bir şekilde hizmet verdiklerini söyleyen Göktaş, sermaye piyasasının çeşitlenmesi ve gelişmesi için sürekli olarak çalıştıklarını, söz konusu vizyon kapsamında da 500 milyon lira tutarında tahsisli satış yöntemiyle kira sertifikası ihracı yaptıklarını ve başarı ile tamamladıklarını söyledi. Son 1 senelik süreçte 17 tertip ihraç ile beraber yaklaşık olarak toplamda 3,2 milyar Türk Lirası tutarında kira sertifikası ihracı yaptıklarını söyleyen Göktaş, mevcut durumda 1,2 milyar Türk Lirası tutarında kira sertifikalarının bulunduğunu, kira sertifikaları ile sektöre katkı sağlamaya devam edeceklerini, reel ekonomiye de her zaman destek vereceklerini söyledi.

“16.21 Milyar TL Aktif Büyüklüğe Ulaştık”

Bu yılın mayıs dönemine ait finans verilerini paylaşan Göktaş, mayıs sonunda 16,21 milyar Türk Liralık aktif büyüklüğe ulaştıklarını, mayısta kullandırdıklarını fonların 15,69 milyar Türk Lirası değerinde olduğunu, topladıkları fonların 11,79 milyar Türk Lirası, ilk çeyrek dönemdeki özkaynakların 1,19 milyar Türk Lirası değerinde olduğunu, mevcut durumda 34 şehirde 75 tane şubeyle hem bireysel müşterilere hem de KOBİ’lere finansal destek sağladıklarını söyledi.