Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Öğrenme

Kredi kartı kullananlarımızın alışverişte en çok söylediği söz hangisidir? Örneğin; bir ayakkabı beğendiniz ancak tutarı biraz pahalı geldi size ve kartınızın da limitini doldurmak istemiyorsunuz işte bu durumda ne dersiniz ayın şu günü geçsin, öyle alayım, peki neden? çünkü hesap kesim tarihinin geçmesini beklersiniz.

Hesap Kesim Tarihi Nedir?

Kredi kartınız için belirlenen bir aylık harcama süresinin sona erdiği tarihtir. Bu tarih ile beraber banka tarafından borcunuz hesaplanmakta ve sizin tarafınıza ödemeniz için bildirilmekte. Kısacası bir aylık harcamalarınızın dolduğu son gündür. Ödemede ve kredi kartının kullanımı sırasında sıkıntı yaşamamak için hesap kesim tarihini mutlaka takip etmelisiniz.

Özellikle tutarı yüksek alışverişleri hesap kesim tarihinden sonra yapmak ödemenizde size kolaylık sağlayacaktır. Kredi kartı hesap kesim tarihinizi bilmiyorsanız bunu öğrenmek için kullanabileceğiniz birkaç yol var bunlardan ilki bankanın adresinize her ay düzenli olarak gönderdiği ekstre; bu ödeme dökümünüzün üstünde bir sonraki hesap kesim tarihi mutlaka yazmaktadır.

Eğer ekstrenize ulaşamıyorsanız ya da ekstre alımını tarafınızdan durdurup sms ya da mail yoluyla istediyseniz aynı şekilde bunda da yazar. Hiçbirinin olmadığı durumda bankanızın müşteri hizmetlerini arayıp öğrenebilirsiniz hatta bilgisayar başında bir kaç dakikanızı ayırarak internet bankacılığı üzerinden kredi kartı hesap kesim tarihini öğrenebilirsiniz.