Kredi Kartı Taksitlendirme ve Erteleme

Kredi kartı kullanımı günden güne fazlalaşmaktadır. Bu şekilde olması da borçların daha da artmasına neden olmaktadır. Bazen insanların ödeme gücü olmamakta o ay içerisinde beklenmeyen ödemeler olmakta ve insanlar sıkışmaktadırlar. İşte böyle bir durumda işlemlerinizi arasında taksitlendirme yapabileceğiniz işlemleriniz varsa internet şubesi üzerinden giriş yaparak taksitlendirme işlemini yapabilirsiniz. Bu şekilde o ayki sıkışıklığınızın da hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

Eğer taksitlendirme yapabileceğiniz işlemleriniz yoksa böyle bir durumda yapmanız gereken erteleme işlemidir. Bu işlemi ise bazı bankalar yapmaktadır. Kredi kartı hesap kesim tarihinizde hesabınız kesildiğinde toplam tutar ve minimum ödeme tutarınız karşınıza gelecektir. Siz asgari tutarı ödedikten bir süre sonra bankanızın erteleme ile ilgili işlem yapabilme yetkisi ve kuralı varsa telefonunuza mesaj gelecektir. Erteme mesajı geldikten sonra isteğinize bağlı olarak erteleme yapabilme hakkına sahip olabilmektesiniz. Ancak banka bu erteleme karşılığında size faiz uygulaması yapacaktır. Bu nedenle de borcunuzu o ay içerisinde ödeyip ödeyemeyeceğinize karar vermelisiniz

Ödeyemeyecekseniz erteleme işlemini yapabilirsiniz. Böylece en azından o ayı kurtarmış olursunuz ve rahatlarsınız. Kendiniz için en doğru olanı yapmanız sizin için en uygun olanı olacaktır. Bankanız ile iletişime geçerek erteleme yapıp yapamadıkları hakkında detaylı bilgi almanızda fayda vardır. Ödemelerinizi yapamadığınız noktalarda ikinci bir seçeneğinizin olması gerekmektedir. Bankalar sizlere bu imkânları sunduğundan fırsatları da mümkün olduğunca değerlendirmeye çalışmalısınız.