Kredi Kartı ile Vergi Ödemesi Nasıl Yapılır?

Vergi borcunuzun ödeme zamanı geldiyse ve üzerinize hiç nakit paranız kalmadıysa artık kredi kartı her işlemin yapılabilindiği gibi vergi borçlarının ödemesi de gerçekleşebilmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı son uygulaması ile beraber artık kredi kartı ile vergi ödeme sistemini de getirmiş bulunmakta.  Ancak söz konusu vergi ödemesini yalnızca internet üzerinden yapabilirsiniz. Yani  verginizi ödemek için kuruma gittiğiniz zaman kredi kartınız ile ödeme gerçekleştiremezsiniz. Yalnızca Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleşen bu ödeme yöntemi için ilk aşamada vergi türünü seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra kredi kartını seçmeniz ve karşınıza düşen ekrandan ise bilgilerinizin hepsinizi tam ve eksiksiz girmeniz gerekmektedir. Bu işlemlerden sonra ise cep telefonuna bir adet kod gelecektir. Gelen bu kodu ise ekranda yer alan sekmeye girmeniz gerekmektedir. Yapılan bu işlemden sonra kredi kartı ile vergi ödeme işlemi tamamlanmış olacaktır.

Peki İnternet Vasıtasıyla Vergi Borcunun Ödemesini Yapmak Tehlikeli Midir?

Vergi ödemesini yapacağınız site eğer resmi site ise kesinlikle herhangi bir tehlike içermez. Ancak son dönemlerde meydana gelen internet kullanıcı sayısındaki artış ve internet dolandırıcılığı nedeniyle çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Karşınıza bir takım reklamlar çıkabilir ve bu reklamlar aldatıcı olabilir. O reklamlara tıklayıp, kesinlikle kişisel bilgilerinizi paylaşmamalısınız. Böyle bir şey yapmanız durumunda hesabınızda bulunan tüm paranız sıfırlanmış olabilir. Bu durumda bilişim suçlarına suç duyurusu yapmanız gerekmektedir. Bilişim suçlarına kişisel bilgilerinizi girdiğiniz internet sitesinin adresini söylemeniz gerekmektedir. Uzmanlar gerekli incelemeleri yaptıktan sonra size dönüş yapacaktır.