Kredi Kartı ile Yapılan Ödemeler 2 Katına Çıktı!

Türkiye’de kredi kartı olup kartları ile harcama yapanların sayısı rekor seviyelere kadar tırmandı.  Ülkemizde ortalama olarak 60 milyon kredi kartı kullanıcı mevcut. Bu 60 milyon kredi kartından ise 615 milyar değerinde ödeme yapıldı.

Bankalar Arası Kart Merkezi (BKM) tarafından günümüzde kredi kartı kullanan ve kredi kartı ile yapılan ödemelere ilişkin veriler açıklandı. Açıklanan verilere göre günümüzde 124 milyon kişi aktif olarak banka kartı ve 60 milyon kişi kredi kartı kullanıyor. 2012’de 2,9 milyar tane kartla yapılan alışveriş ile toplamda 346 milyon lira değerinde ödeme gerçekleştirilirken, bu rakam son 1 sene de 615 milyara kadar yükseldi. Son bir senede 4,4 milyarlık işlem gerçekleşip, yapılan ödemeler neredeyse iki katına yaklaştı.

Resmi gazetelerde yayınlanan haberlere göre teknolojinin gelişmesi ile birlikte kart kullanıcı sayıları artıp, kartla yapılan işlemler günden güne değişiyor. Kart kullanıcıları işlemlerini daha hızlı gerçekleştirmek için temassız kart kullanıyorlar. Son 1 sene içinde gerçekleşen toplamdaki 60 milyon işlemin 1,3 milyar tanesi temassız kartlara yapıldı.

Kredi kartlarının en çok kullanıldığı dönemler ise özel günler. Bu sene Anneler Gününde kartla yapılan işlemler rekor seviyelere kadar çıkarken, Ramazan ile Kurban Bayramının arifeleri de kartla yapılan işlemler yüksek seviyelere kadar tırmandı. Yapılan incelemelere göre yılbaşından bugüne kadar kredi kartı ile ilgili yapılan haber sayısı ise 10.487’ye ulaştı. Diğer bir yandan ise banka kartı ve kredi kartlarının en çok marketlerde ve alışveriş merkezlerinde kullandığı belirtildi.