Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Bankaların müşterilerine sunduğu bir çok hizmet vardır. Bunlardan en çok kullanılanı ise kredi kartlarıdır. Değişen yaşam koşulları ile birlikte insanlar arasında nakit paranın çok kullanım alanı kalmamıştır. Hemen hemen herkes işlerini kredi kartları ile halletmektedir. Gerek nakit para taşımanın çalınma ihtimaline karşı bir önlem olarak gerekse de para çekmek için ilgili bankanın ATM şubesine gitmemek için kredi kartları kullanılır. Kredi kartları ile ilgili başka bir avantajlı nokta ise alışverişlerdedir. Alışveriş esnasında tutarın tüketiciye yüksek gelmesi ve hepsini bir anda ödemek istememesi durumunda kredi kartı ile taksitlendirme imkanı vardır.

Bazı kredi kartı markalarının ise kullanıcılarına sunduğu puan avantajı vardır. Belli tutar üzerindeki alışverişlerinden oransal olarak hesaplaması yapılır hediye puan uygulanmaktadır. Kredi kartı kullanıcıları ise bu hediye puanlarını istedikleri gibi kullanabilmektedirler. Farklı bir konu olarak ise son yıllarda internet üzerinden alışveriş oranı çok artmıştır. Bir uzaktan ödeme aracı olarak kullanılan kredi kartları internet üzerinden yapılan alışverişlerde yoğun olarak kullanılmaktadır.

Tüm bu ve bunun gibi sebeplerden günümüz insanları kredi kartlarını yoğun olarak kullanmaktadır. Ancak kredi kartının ait olduğu banka hizmetlerini beğenmeme, daha avantajlı kredi kartı edinme veya farklı sebeplerden kaynaklı olarak kullanıcıları kredi kartlarını kapatma kararı alabilirler. Kredi kartını kapatmak isteyen biri öncelikli olarak kredi kartına ait olan tüm borcunu kapatmak zorundadır. Örneğin toplam 1000 TL tutarında taksitli alışveriş yapılmış bu tutarın aylık 200 TL ödemesi olmasına rağmen kredi kartını kapatmak isteyen bir kullanıcı toplam borcu olan 1000 TL’yi ödemek zorundadır. Kredi kartı kapatma ve kredi kartının iptal edilmesi halk arasında aynı şey olarak düşünülse de birbirinden farklıdır. Kredi kartının kapatılması bir süre kullanılmama anlamına gelirken kredi kartının iptal edilmesi ise tamamen kullanım dışı kalmasıdır. Kredi kartını iptal ettirmek isteyen bir kullanıcı karta ait tüm borcu ödedikten sonra ilgili bankanın bir şubesine yazılı bir dilekçeyle kredi kartının iptalini isteyebilir ya da müşteri hizmetlerini aramak yoluyla kredi kartının iptali talebinde bulunabilir.