Kredi Kartı Takas Komisyonu Oranı Yüzde 1,38 Oldu!

Kredi kartı takas komisyonu yüzde 1,38 oldu.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), kredi kartı takas komisyonuna ilişkin açıklamada bulundu. Kredi kartı ile yapılan alışveriş takas komisyonlarının, bankaların kredi ile gerçekleştirilen ödemeler sonucunda meydana gelen masrafların karşılanması için, karta onay veren bankadan kart kullanıcısının bankasına ödemesi yapılan bir maliyet kalemi olduğu hatırlatıldı.

Yapılan açıklamalarda, 2005 yılından bugüne kadar Rekabet Kurumu‘ndan onaylanan hesaplamalara ve alınan muafiyete göre belirlendiği anımsatıldı. Ayrıca kredi kartı takas komisyonunun hesaplanmasına ilişkin olarak operasyonel süreçlerin yürütülmesinin sağlanması, hesaplamaların yapılmasına ek olarak komisyon oranlarında artış yahut düşüş yaşanması doğrultusunda inisiyatif kullanmayacağını belirten Bankalararası Kart Merkezi, Rekabet Kurumu’nun uygun gördüğü hesaplamalara göre kredi kartı takas komisyonlarının hesaplamalarının yapıldığını belirtti. Hesaplamaların ay ay, düzenli periyotlarda gerçekleştirildiğini belirten Bankalararası Kart Merkezi, hesaplanan yeni sonuçların mevcut durumdaki orandan eksi ya da artı yüzde 5 yahut biraz daha fazla sapması sonucunda yürürlükte olan oranda değişiklik yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

Kredi Kartı Takas Komisyonu Oranı Yüzde 1,38 Oldu!

2015 yılı Ekim ayı döneminden bugüne kadar kredi kart takas komisyonunun Banka ve Sigorta Muamele Vergisi de dahil olmak üzere yüzde 1,27 düzeyinde korunmaktaydı. İçinde bulunduğumuz dönemde yapılan hesaplamaların sonucunda ve son dönemde fonlama maliyetinde meydana gelen yüksek artışın sonucunda yeni oranın hesaplandığı açıklandı. Yeni oran BSMV de dahil olmak üzere yüzde 1,38 olarak belirlendi.