Kasımda Toplam Kartlı Ödemeler Yüzde 21 Arttı

Bankalararası Kart Merkezi tarafından bu yılın kasım dönemine ait kartlı ödeme verileri açıklandı. Açıklanan veriler kapsamında kasım dönemi sonunda ülkemizde bulunan kredi kartı sayısı 65,9 milyon adet olurken, banka kartı sayısı ise 144,5 milyon adet olarak gözlemlendi. Geçen senenin aynı dönemi ile karşılaştırma yapıldığı zaman banka kartı sayısında yüzde 11 oranında, kredi kartı sayısında ise yüzde 6 oranında artış meydana geldi. Kasım dönemi sonu itibariyle ülkemizde kart sayısı ise toplamda 210 milyon adetin üzerine çıktı.

Toplam Kartlı Ödemeler Yüzde 21 Arttı

Kasım döneminde banka kartı ve kredi kartı ile gerçekleştirilen ödemenin tutarı 72 milyar Türk Lirasına tekabül etti. Kredi kartlarıyla yapılan ödemenin tutarı 63,3 milyar Türk Lirası, banka kartlarıyla yapılan ödemenin tutarı ise 8,7 milyar Türk Lirası oldu. Geçen senenin aynı dönemi ile karşılaştırma yapıldığı zaman banka kartlarıyla gerçekleştirilen ödemelerin tutarında yüzde 35 oranında, kredi kartlarıyla yapılan ödemelerin tutarında ise yüzde 20 oranında artış meydana geldi. Toplam kartlı ödemelerde ise yüzde 21 oranında yükseldi.

Bankalararası Kart Merkezi’nin verilerine göre kasım döneminde bulunan özel günlerde gerçekleştirilen kampanyaların da etkisi ile birlikte kredi kartı ve banka kartlarıyla gerçekleştirilen ödemelerin tutarı 13,5 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. Bu rakam aynı zamanda o dönemdeki rekor seviye olarak da kayıtlara geçti.

Geçen senenin kasım dönemi ile kıyaslama yapıldığı zaman internetten yapılan ödemelerin miktarında ise yüzde 47 oranında yükseldi. İnternetten ödeme toplam kartlı ödemelerdeki büyümenin fazlasıyla üzerinde oldu. Toplam kartlı ödemeler içerisinde internetten yapılan ödemelerin payı incelendiği zaman ise geçen sene yüzde 15’e tekabül ederken, bu senenin kasım döneminde yüzde 18 olarak açıklandı.