Kredi Kartımı Nasıl İptal Edebilirim? Kredi Kartı Kapattırma Yöntemleri!

Günümüzün kullanılan teknolojileri sayesinde özellikle internet kanalı üzerinde yapılmakta olan alışverişlerde kullanılan kredi kartları bilinçli bir şekilde kullanıldığında taksitli alışveriş yapabilme ve puan kazanma özellikleri sayesinde tüketiciler için oldukça yararlı bir finansman aracı olarak görülmektedir. Ancak kredi kartları bilinçli bir şekilde kullanılmadığında kişilerin finansal olarak olumsuz yönde etkilenmesine yol açabilmektedir.

Kredi Kartı Nasıl İptal Edilir?

Bankalar müşteri potansiyellerini arttırmak amacı ile kredi kartlarında oluşturdukları kampanyalar ve ekstra puan uygulamaları ile kart sahibi olan kişilere dahi birden fazla kredi kartı verebilmekte ve böylece kişilerde birden fazla kredi kartının olmasına neden olabilmektedir. Böylece kişiler her işlemi için farklı kartı kullanmakta ve finansal durumunu gözlemleyememesi halinde de yaşanılan sıkıntılar sonucunda kredi kartı kullanmakta vazgeçmektedir. Tüm bu yaşanılan olumsuzluklar sonucunda da kredi kartımı nasıl iptal edebilirim konusu üzerinde araştırmalar yapmaya başlamaktadır.

Kredi Kartı İptali Nasıl Yapılır?

Kişilerin kredi kartlarını bilinçli bir şekilde kullanamaması sonucu kartını iptal etmek istemesi halinde bankalara yapılan başvurular sonucunda pek çok kişi sıkıntılı bir sürecin içerisinde kendisini bulabilmektedir. Bu tablo sonucunda da kişiler kartları kullanmaya devam etmektedir. Bu nedenle kredi kartı iptal işlemleri hakkında kişilerin detaylı bilgilere sahip olması ve bu bilgiler ışığında işlemlerini başlatması önerilmektedir.

Bankalar yapmış oldukları yasal düzenlemeler sonucunda yıllık kart ücreti almış olması sebebi ile kredi kartlarının iptal işlemlerinde problem çıkarabilmektedir. Bu nedenle kişilerin kartlarını iptal etmeleri hususunda kesin kararlı olmaları gerekmekte ve banka temsilcileri ile yapılan görüşmeler içerisinde bankaların sunacağı alternatif seçeneklere olumlu yanıt verilmemesine dikkat edilmelidir. Kredi kartının iptal edilmesine yönelik kararın net bir şekilde iletilmesinin ardından bankadan ısrarlı tepkiler alınmamaktadır.

Kredi Kartı Kapattırma Yöntemleri!

Kart sahiplerinin kredi kartlarını iptal edebilmesi için bazı hususları yerine getirmesi gerekmektedir. Öncelikle karta ait tüm borçlar ödenmelidir. Aksi takdirde kartın iptal edilmesi mümkün değildir. Unutulmaması gerekir ki kartın iptal edilmesi için ileriye dönük olan tüm borçlar ile borç bakiyesi içerisindeki küsüratların ödenmesidir. Ancak günümüzde kullanılan kart limitlerinin çok yüksek olması sebebi ile mevcut borçların tek seferde kapatılması mümkün olmamaktadır. Bu durum karşısında da tüketici kredileri ile ya da kartlar arası borç transferi yapılabilmektedir.

Bankanın telefon bankacılı kanalı üzerinden kredi kartı iptal işlemi gerçekleştirilebildiği gibi bankaya yazılacak bir dilekçe ile de kart iptali ile ilgili sürecin başlatılmasına imkan sunulmaktadır. Dilekçeye ek olarak kimlik fotokopisinin ilave edilmesi ile direk bankaya beyan edilebilmekte ya da faks ile gönderilebilmektedir. Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik kapsamı içerisinde kişinin talebi 7 gün içerisinde yerine getirilmektedir.