Kredi Kartı Takibi Yapmanın Yöntemleri!

Kredi kartı takibinin bir çok yolu vardır. Bunlar müşteri hizmetlerine bağlanarak, banka şubelerinden, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden, banka ATM’lerindendir.

Müşteri Hizmetleri

Kredi kartınızın nerede olduğunu öğrenmenin takibini yapabilmenin bir yöntemi de müşteri hizmetleridir. Müşteri hizmetleri ile kredi kartı takibi yapabilmek için ilgili hattı aramanız, kredi kartınızın nerede olduğu ile ilgili soruyu yönelmeniz gerekmektedir. Bunu iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Birincisi müşteri hizmetlerine bağlanmak, ikinci ise telefonunuzdan tuşlama yapmaktır.

Şubeler

Bankaların çalışma saatleri dışında şubeleri ziyarette bulunarak kredi kartınızın sorgulatmasını yapabilirsiniz. Sizden T.C. kimlik numaranız talep edilir, sorgulama gerçekleştirilir ya da direkt olarak müşteri temsilcisi size söyler.

Mobil Bankacılık

Mobil bankacılıkta yer alan kredi kartı takip alanına girerek tüm sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Sizden ilk aşamada T.C. kimlik numaranız ile mobil bankacılık şifreniz istenecektir. Bunun için de size ait olan cep telefonuna onay mesajı gelecektir. Mesaj içinde yer alan kodu ekrana girmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise ilgili alana yönlendirme yapılır.

İnternet Bankacılığı

İnternet bankacılığı ile kredi takibini gerçekleştirmek için ilgili bankanın müşteri hizmetlerine giriş yapmak, T.C. kimlik numaranız ile internet bankacılığı şifrenizi ekrana girmek, kredi kartı takip bölümüne giriş yapmak gerekmektedir.

ATM

ATM’ler de bir bakıma banka şubesi olarak düşünebilirsiniz. Eğer bağlı olduğunuz bankanın ATM’sine gittiyseniz kartınız ile, eğer başka bankanın ATM’sine gittiyseniz kartsız işlemleri tercih etmelisiniz. Yine sonrasında ise kredi takip bölümüne giriş yapmalısınız. Bunun takibinde ise tüm sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.