Kredi Kartının Asgari Ödemesini Yapmak Kredi Notunu Etkiler mi?

Kredi kartı kullananların bildiği gibi, kredi kartı ödemelerinde asgari tutar hesap özetlerinde mutlaka belirtilir. O ay durumu maddi anlamda iyi olmayan tüketiciler, en azından asgari tutarı ödeyerek, o ay ki borçlarını önümüzde ki aya erteleme fırsatını değerlendiriyor. Yalnız bu aşamada tüketicilerin birçoğunun merak ettiği bir olay var ki, o da sadece asgari ücret ödemesi yapıldığı takdir de kredi notunun düşüp düşmediğidir. Asgari ödeme yapan tüketicilerin kredi notlarında düşme kesinlikle olmaz. Birçok kişi bu konuda yanlış bir bilgiye sahiptir ve kredi notunun düştüğünü dile getirir; ama bu dediğimiz gibi yanlış bir bilgiden ibarettir.

Kredi notunu asgari ücreti ödemek düşürmez; ama borcunuzu ödememeniz veya geç ödemeniz kredi notunu ne yazık ki olumsuz anlamda etkileyecektir. Bu yüzden de tüketicilerin en azından asgari tutarlarını ödemelerini gerekmektedir.

Asgari tutarı ödemek, bilindiği üzere var olan borcun küçük bir kısmını ödemek anlamına geliyor. Durum böyle olunca da, özellikle yüksek miktarlarda borcu olanların borçları hala çok fazla oluyor. Yani var olan bu borcunuzun devam ettiği ve bu borcun bitmediği anlamına gelir. Bu da asgari ödemeyi yapmanın en büyük dezavantajıdır.

Eğer kredi kartı borcum çok fazla ve asgari ücreti bile ödemekte zorlanıyorum diyorsanız, plansız harcama yaptığınız anlamına gelir. Bu durumda da mutlaka bunun tedbirini almalı ve çıkmaz bir sokağa girmekten kurtulmaya bakılmalıdır. Mantığınız dahilinde harcamalar yapın ve yaptığınız her harcamadan sonra mutlaka bu borcun geri ödeneceğini düşünün. Bu borcu ödeyebilmek için yeterli gelire sahip misiniz? Bu soruyu kendinize sorun. Aksi takdirde, asgari tutarlarınızı bile ödeyemeyecek durumlara düşebilirsiniz. Bu yüzden planlı harcamayı öğrenmeli ve ona göre kredi kartınızı kullanmalısınız. Son olarak bir ürünü beğendiniz diyelim ve onu satın alacaksınız. Bu durumda o ürünü 24 saat almayın ve o 24 saat boyunca düşünmelisiniz.