Kredi Notlarının Bankalarda ki Yansıması Ne Şekildedir?

Bankalardan yaptığınız başvurularınızın olumlu dönmesi için kredi notlarınızın belirli seviyenin üzerinde olması gerekir. Kredi not dağılımına göre kredi notunuz 0 ile 1.900 puan arasında olabilir. Hiç kredi kullanmadıysanız bankacılık sektöründe sizin adınıza oluşan bir geçmiş dönem analizi yoksa kredi notunuz olmayacaktır.

Kredi Notlarının Bankalarda ki Yansıması Ne Şekildedir?

Kredi notunuz belirlenen aralıklara göre çok riskli, riskli, az riskli, iyi ve çok iyi olmak üzere tanımlanır. Kredi not aralıklara göre bankalardan kullanacağınız ürünler değişiklik gösterir faiz oranları artar, azalır, maksimum limitler farklılaşır.

0-700 puan arasında bir kredi notunun olması halinde bankalara yapacağınız başvurular reddedilir. Bu not aralığı kredi not skalasında ki en düşük nottur. Bankalar nezdinde bu puan aralığına sahip kullanıcılar en riskli grup olarak değerlendirilirler. Bu nedenle başvurularınızda da riskli durum oluşacağı göz önüne alınarak olumlu değerlendirme yapılmaz.

Kredi notunuz bu puan aralığındaysa başvurularınızı yapmadan önce kredi notunuzu yükseltmeniz gerekir. Mevcut borçlarınızı azaltarak kredi notunuzu üst seviyelere taşıyabilir ve bu işlem sonrası başvurularınıza olumlu yanıt alabilirsiniz. Kredi notunu üst seviyelere çıkartmadan yeniden kredi başvurusu yapılması halinde yeniden düşmeye neden olacağından bu aşamada kredi başvurusunda bulunmadan sadece mevcut borçların azaltılması önerilmektedir.