Kredi Notu SMS ile Öğrenebilir mi?

Kredi notunu merak eden kişilerin yapması gereken işlemlerin başında Findeks hesabı oluşturmak gelir. Findeks 2013 yılında kurulan ve kredi kayıt bürosu ile işbirliği içerisinde bulunan bir sistemdir. Bu sistem kişilerin bankalarla olan ilişkilerini sayısal olarak ortaya koyar. Bu sayede bankalar bir referans elde etmiş olur. Bu verilerin sayısal olarak düzenlenmesi ve istatistiksel olarak ortaya konması güvenilirliği artırmaktadır. Kredi notunu öğrenmek isteyen kişilerin Findeks üzerinden TC kimlik numarası ile ilk seferde kredisini öğrenmesi mümkündür. Daha sonraki işlemlerde krediler belirli bir puan karşılığında öğrenilir.

Kredi Notu SMS ile Öğrenebilir mi?

Kredi notu aynı zamanda Turkcell üzerinden sms ile de öğrenilebilmektedir. Kredi notunun öğrenilmesi bu şekilde oldukça kolay ve hızlı gerçekleşir. Kredi notunun bankalar üzerinden öğrenilmesi de mümkündür. Bankaların telefon ve internet bankacılığı üzerinden yine sms veya mesaj olarak kredini notunu öğrenmesi mümkündür. Kredin notunun öğrenilebilmesi için gerekli olan işlemleri kredi sorgulama ekranından yapmanız da mümkün olmaktadır. Bu sayede kredi notum kaç diye merak etmeden işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Kredi notunu öğrenmenin bir diğer yöntemi ise kredi başvurusunda bulunmaktadır. Kredi Başvurusu yaparken bankalar bireylerin kredi notlarını kendi sistemleri üzerinden görürler. Ancak söz konusu puanlama sistemi bankanın özelinde olan bir puanlamadır. Kredi findeks notu ise tüm bankaların kredi ve kredi kartı ödemelerini de içine alan bir sistemdir.